Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Možnosť tehotenstva

    , Autor: mirka077

    Dobrý deň,
    moja bazàlna teplota mi pekne stúpala z 36,8 na 36,9, 37, 37,1 , 4 tehotenske testy mi potvrdili graviditu avšak , dnes mi teplota z 37,1 klesla na 36,9 ? O 2 dni mám dostať menštruáciu, avšak keďže som cítila únavu, a mala som časté mocenie, bolestivé prsia, tak som si testy spravila, ktorý mi tehotenstvo potvrdil slabou druhou ciarockou . Avšak mám obavy z klesajúcej bazalnej teploty.... Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v tejto chvíli s tým nič neurobíte. Ak ste tehotná a tehotenstvo sa ujme, urobte si tehotenský test pri meškajúcej menštruácii 10 dní. Ak sa dostaví menštruácia, s najväčšou pravdepodobnosťou sa bude jednať o biochemické tehotenstvo.

Podobné otázky

  • Escapelle

    , Autor: Andrej22

    Dobrý deň ak som mal s priateľkou nechránený pohlavný styk a nieco uslo ale zobrala si tabletku do 12hod moze byt tehotna??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, existuje možnosť tehotenstva aj pri správnom a včasnom užití tabletky emergentnej antikoncepcie, ale pravdepodobnosť je veľmi malá.

  • Možnosť tehotenstva

    , Autor:

    Dobry deň, potrebovala by som radu. V nedeľu som zabudla užiť antikoncepciu tak v pondelok o 21.00 v pravidelnom čase som užila dve naraz. Dnes má čaká už posledná a budem pokračovať v užívaní bez 7dňovrj pauzy. Chcem sa spýtať ak som v nedeľu mala pohlavný styk okolo obeda, aká je šanca že môžem byť otehotná? A pre istotu v akom čase si viem spraviť test, poprípade aké sú príznaky tehotenstva?
    Ďakujem Vám za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, šanca, že ste tehotná tu je. Závisí od viacerých faktorov. Nasledujúcich 7 dní používajte aj mechanickú formu ochrany (kondóm). Pre jednoznačné vylúčenie alebo potvrdenie tehotenstva, ako aj v prípade nejasností alebo ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý po vyšetrení krvi odpovie na Vaše otázky.