Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,374 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • femibion 1

    , Autor: Ddidika

    Dobry den, chcem sa opytat, ci je mozne uzivat v tehotenstve Femibion 1 aj po 12.tyzdni tehotenstva, ostalo mi totiz jedno balenie, na mesiac. Moze toto uzivanie nejak poskodit plod, alebo ma ine negativne ucinky. Dakujem velmi pekne. Denisa

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    určite môžte pokračovať v užívaní
    avšak ak máte pestrú stravu a netrpíte žiadnym ochorením, nie je vitamínová substitúcia vôbec nutná
    s pozdravom

Podobné otázky

  • MTHFR C677T - tehotenstvo

    , Autor: LuciaV

    Dobrý deň,






    Ďakujem za posúdenie a odpoveď
    Lucia

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Vitamin B6

    , Autor:

    Dobry den, prosim vas viete mi poradit?
    Bojim ci som neuskodila babatku s B6 vitaminom.

    Od zaciatku tehotenstva som zacala uzivat magne b6 lebo ze sak vitamin a v tehotenstve sa berie magnezium.

    Posledne asi tri mozno styri tyzdne ma pichalo pod bruchom tak mi kazal gynekolog zvysit davku magnezia...takze som zacala uzivat magne b6 2x denne...lenze tym padom som zvysila dvojnasobne aj B6.

    A co je najhorsie vsimla som si ze aj femibion ktory uzivam tiez od zaciatku tehotenstva obsahuje B6..

    Prosim vas nemohla som tym nejako ublizit babatku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak užívate MagneB6 v dávke 2x1 tabletka a Femibion 1x denne, nepoškodíte si. Nemusíte sa obávať. Vhodnejšie by ale bolo namiesto Magne B6 užívať MagneROT.

  • 6 tyzden

    , Autor:

    Dobrý deň,
    2.3. som navštívila gyn. ambulanciu, nakoľko som mala pozitívny t.test. Lekár mi potvrdil tehotenstvo (5 týždeň). poslednú menštruáciu som mala 22.1. Sono vyšetrenie ukázalo endometiózu na ľavom vaječníku a lekár mi povedal, že je zázrak že som vôbec otehotnela (raz sme si nedali pozor...). lekár mi naznačil, že tehotenstvo pravdepodobne nebude úspešné a nadobudla som pocit, že očakáva neúspech v najbližšej dobe.Povedal, že výška sliznice je 13,5 mm, čo je nedostatočné na udržanie. Taktiež našiel malú krvnú zrazeninku pod embriom. Povedal, že ak by som tehotenstvo plánovala, tak by mi dal E2, ale keďže to tam už je, tak mi predpísal progesterone ladeepharma 100 mg ráno/večer. tiež užívam femibion 1 už cca 2.mesiac. Kontrola 16.3.Tešila by som sa z tehotenstva, ale po vyšetrení očakávam každým dňom potrat(neviem si pomôcť). Je skutočne výška sliznice tak rozhodujúca? Mohlo by byť tehotenstvo v poriadku ak by sme náhodou vydržali po vývoj placenty? Iný odborný názor nezaškodí. Mám 31 rokov. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, samotná výška sliznice dutiny maternice nie je absolútne rozhodujúca. Ak by to tak bolo, už by ste dávno potratila. Nemusíte sa obávať, určite potrat každým dňom neočakávajte. Myslite pozitívne. Ak aj bolo tehotenstvo neplánované, ale je chcené, pokračujte v nasadenej liečbe a kontrolách podľa objednania. Netreba sa zľaknúť aj prípadného špinenia, do 16. týždňa je to normálne, súvisí to s tvorbou cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Femibion

    , Autor:

    Dobrý deň,
    s partnerom sme sa rozhodli, že vysadím antikoncepciu a začneme plánovať rodinu. Poslednú tabletku si mám dať budúci utorok, potom nasleduje pauza. Na 8. deň už tabletku neplánujem užiť. Počula som o tabletkách Femibion 1. Moja otázka by bola, že čo doporučujete, od kedy by som mala začať užívať menovanú tabletku po vysadení HAK Maitalon?
    Ďakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podobné tehotenské prípravky sú doplnkom výživy. Môžete ich začať užívať mesiac, dva pred plánovaním tehotenstva.