Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,690 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • test

    , Autor: deniska84

    dobry den..dnes rano som si robila tehotensky test rapiclear a vysla mi druha ciarka slabsia ako ta prva...menstruaciu by som mala dostat za 2 dni ale citim sa zvlastne tak som si uz tehotensky test urobila skor pre svoju informaciu..znamena ze som tehotna aj ked je ta ciarka slabunka este?kedy by som mala znovu test zopakovat pre overenie?a kedy je najvhodnejsie zavolat svojmu lekarovi a objednat sa u neho na potvrdenie tehotenstva?kedy uz to bude vidno na ultrazvuku?dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    test opakujte aspoň s týždenným odstupom, ak máte mať menses o 2 dni, ešte je velmi krátka doba ,
    test nemusí byť vždy stopercentný.
    na UZv je plod viditeľný cca od 5-6 týždňa

Podobné otázky

  • Trizomia

    , Autor: Mika

    Dobrý deň, dnes som bola na 3d ultrazvuku v 21tt. A výsledky ma vystrašili. Riziká trizomie 21: intrakardialny echogénny fokus-prítomný marker,mierna hydronefróza a absencia či hypoplazia nosovej kostičky. Populačné riziko trizomie 21: 1:757, upravené riziko 1: 152. Doktor mi to samozrejme vysvetľoval ale už som bola vystrašená a teda ani neviem čo mi poriadne hovoril. Samozrejme som si dala urobiť ďalšie testy z krvi. Ale mám strach. Viete mi vysvetliť čo tie markery znamenajú? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, sú isté znaky, ktoré je na USG vidieť alebo nevidieť, ktoré napomáhajú odhaliť plod s Downovým syndrómom, ako je napríklad zväčšenie obličiek, či malá alebo neprítomná nosová kostička u plodu, ... Nie je to však 100%né. Je potrebné, či už vyšetrenie z krvi, či už sa robí NIPT test alebo sa realizuje amniocentéza, teda odber plodovej vody. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Občasné pichnutie

    , Autor:


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Zvýšené pečeňové testy

    , Autor:

    Dobrý deň, som v 19tt a dnes som volala na výsledky pečeňových testov a mám ich len mierne zvýšené, no doktorka mi predpísala liek Lagosa. Po prečítaní príbalového letáku som zostala zmätená , keďže sa tam píše , že sa neodporúčajú užívať v tehotenstve . Môžem tento liek aj napriek tomu užívať ? Neohrozim užívaním tohto lieku svoje dieťa ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, Lagosu môžete užívať podľa odporúčania.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Zdravím. Moze sa stať že som mala NORMÁLNU menštruáciu a mozem byt tehotná? Nakoľko s priateľom spolu správame, ( nejak extra sa nechranime no stále ho vytiahne). Menštruáciu som dostala každý mesiac v normálnom množstve a aj s výstelkou maternice( len vo februári začala ružovým výrokom a v marci hnedým a potom sa rozbehla) lenže teraz 2 dni pred poslednou menštruáciou mi bolo na vracanie potom to prešlo a predvčerom a včera sa to opakovalo…posledná ms bola 16.4….žiadne iné príznaky nemám. Môže to byt tehotenstvo?? Test si momentálne nemôžem urobiť a lekára taktiež nemôžem navštíviť kvôli karanténe

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže praktizujete nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa jednoznačne vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test nemá zmysel realizovať skôr ako na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • otazka info

    , Autor:

    dobry den chcem sa spitat menzes mam 26 dnovy cyklus menzes od 29.3 do 2.4 pohlavni styk 4.4.a 10.4. test. robeni 18.4 negativny Pohlavni styk vcera 23.4 mohlo dojist k otehotneniu zo vcera 23.4 Dnes sa dostavil menzes cyklus 26 dnovy Kedy sa mozme snazit o tehu ktore dni.po.menzes dakujem velmi pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pri snažení sa otehotnieť sa odporúča praktizovať nechránený pohlavný styk 2-3 krát týždenne, okrem obdobia menštruácie. Teoreticky mohlo dôjsť k oplodneniu. Naďalej pokračujte v snažení sa. Pri meškaní menštruácie 14. dní si realizujte tehotenský test.