Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
15,989 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • HAK

    , Autor: lulinka08

    Dobrý deň,
    ja len že menštruácia sa dostavila včera, mala som aj predmenštruačné príznaky. Normálne ako každý mesiac. Dnes mám však zatiaľ skôr tmavohnedý výtok s prímesou krvi ako riadnu menštruáciu. Zajtra mám však začať brať ďalšie balenie tabletiek (Dayllete 24+4) Je to normálne pri užívaní HAK? tak teraz neviem či mám pokračovať. Je to normálne pri užívaní HAK?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň
    je to normálne, užívajte ďalej
    s pozdravom

Podobné otázky

  • oneskorena menstruacia

    , Autor: jessica11

    Dobrý deň pán doktor. Mám 17r. a v týchto veciach nie úplne skusena a citala som iba fora ale tam nie vsetkemu verim. Takze chcem sa spytat odbornika na vas nazor a trosku upokojenie. S priatelom sme isli na tri dni prec. Pred tymto pobytom som bola chora 3 tyzdne... mala som Covid-19. Menzes mi prisiel o den skor, no aj pocas menzesu som bola trosku nachladnuta. Na tom pobyte som mala 5,6,7 den menzesu. Takze uz mi pomaly koncil. No za cely pobyt sme si s priatelom uzivali. Samozrejme pohlavny styk bol iba s ochranou kde ani vyvrcholenie nebolo a ochranu sme vzdy skontrolovali, nepraskol ani sa nezosmykol. Skor sa bojim, ze ak mal nieco na prste alebo tak a chytil sa ze by sa to nejako mohlo preniest. Zatial som nevidela takyto pripad na otehotnenie ale tak mozno je mozne vsetko. Podotýkam, ze takychto podobnych veci tam bolo viac. Viem, ze na ruke nemal zaschnuy ejakulat ani kvapky toho ale bojim sa, ze nejako sa nieco stalo a prenieslo. Bojim sa hlavne preto, lebo sa bojim, ze ked som bola chora, ze sa mi posunula ovulacia nejak skor. Cyklus mam 32dnovy plus minus niekedy pride o den skor niekedy o 2-3dni neskor. No 5 dni od toho 6dna menzesu som mala vo vytoku mensi primes krvi ale fakt malicky a to iba raz ked som sa utrela. No a potom sa mi snival sen o rybe a samozrejme hned som si isla hladat co to moze byt a naslo mi ze znamena to, ze zena je tehotna. Od toho dna som stresovala aj ked si myslim ze nemala som nejaky velky stres tak ten stres tam bol. Vytok som mala natahovaci a potom cca v druhej polovici sa zmenil na lepkavy .Momentalne mi menzes meska a v nedelu som ho mala dostat. Mam iba lekpavy vytok obcas sa trosku da natiahnut medzi prsty ale je ho malo. Prsia ma bolia iba bradavky. No teraz strasne stresujem a test sa bojim si robit. Je to az vtipne a divne, ze by som takto otehotnela no ja sa aj tak bojim. A citim sa zle, ze toto zazivam. Pretože vsetky moje kamosky mavaju styk prez ochrany a nestresuju a to ani HAK neuzivaju a ja stresujem z tohoto a to si aj poriadne kontorlujem moj cyklus.Dakujem za vas nazor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za daných okolností tehotná nebudete. Príčin meškania menštruácie môže byť viacero, jednou z nich je aj COVID-19. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie, ale ako som už povedal, na základe opisovaných okolností usudzujem, že tehotná nebudete.

  • Ucinok antikoncepcie

    , Autor: Kitik

    Dobry večer beriem antikoncepciu aidee každý deň tabletku o pól 9 večer poctivo(asi raz pred týždňom sa mi stalo prvýkrát že som ju zobrala o pól hodinu neskôr) ale cca 4 dni som užívala antibiotiká AUGMENTIN, kvôli zápalu obličky. Je možné že by mi znížili účinok HAK?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, užívanie antibiotík má vplyv na hormonálnu antikoncepciu. Počas užívania antibiotík a ešte 7 dní po ich doužívaní je vhodné používať aj doplnkovú formu antikoncepcie (kondóm).

  • Možnosť otehotnenia

    , Autor: Lianaa

    Dobry deň p. doktor chcem sa opytat pred vyše mesiacom som prestala užívať antikoncepciu.
    Po menstruacii približne 8, 9 dni som mala nechránený styk.
    Viem, že niesom chránená, ale či je možné otehotnenie po hak.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, ak neužívate hormonálnu antikoncepciu, tehotenstvo sa v prípade nechráneného pohlavného styku nedá vylúčiť.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Radannnja

    Dobrý deň
    Užívam HAK KarlHleight už piatý mesiac.Tabletky berem každý večer okolo 22 hodiny.Včera som mala zobrať predposlednú tabletku(riadne s hormónmi) z blistra a však zabudla som a tak som ju užila o 8ráno a večer zjedla poslednú.Bude účinkovať HAK od budúceho blistra od prvej tabletky?Potom som mala 7 dňovú pauzu a včera o 22 som si zabudla dať tabletku a dala som si o 4 ráno.Je účinnosť zachovaná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste zabudnuté tabletky užili do 12 hodín od času obvyklého užívania, účinok hormonálnej antikoncepcie by mal byť zachovaný. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • obavy

    , Autor: Žofi

    Dobrý deň, potrebujem vážne poradiť... mám obavy. 27.2.2020 som mala chránený pohlavný styk, priateľ ejakuloval do prezervativu, nebol poškodený. O 2 dni som dostala menzes, meškal 1 deň. Počas marca sme neboli sexuálne aktívny, pretože som mala zápal. menzes mi meškal 3 dni. Robila som si tehotenský test, vyšiel negatívne . Keď sa dostavil menzes, začala som prvý krát užívať hak. Užívam od 1 dňa menštruácie, každý deň pravidelne, na čas.
    Mohla by som byt tehotná? Od skončenia posledného menzesu mám biely hustý/ krémový výtok a pred 3ma dňami ma začali bolieť prsia.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak užívate tabletky hormonálnej antikoncepcie pravidelne, tehotenstvo je málo pravdepodobné. Spomínané príznaky, ako výtok, či bolestivosť prsníkov je počas užívania hormonálnej antikoncepcie pomerne časté. Odsleduje si to.