Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,476 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • HAK

    , Autor: lulinka08

    Dobrý deň,
    ja len že menštruácia sa dostavila včera, mala som aj predmenštruačné príznaky. Normálne ako každý mesiac. Dnes mám však zatiaľ skôr tmavohnedý výtok s prímesou krvi ako riadnu menštruáciu. Zajtra mám však začať brať ďalšie balenie tabletiek (Dayllete 24+4) Je to normálne pri užívaní HAK? tak teraz neviem či mám pokračovať. Je to normálne pri užívaní HAK?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň
    je to normálne, užívajte ďalej
    s pozdravom

Podobné otázky

  • obavy

    , Autor:

    Dobrý deň, potrebujem vážne poradiť... mám obavy. 27.2.2020 som mala chránený pohlavný styk, priateľ ejakuloval do prezervativu, nebol poškodený. O 2 dni som dostala menzes, meškal 1 deň. Počas marca sme neboli sexuálne aktívny, pretože som mala zápal. menzes mi meškal 3 dni. Robila som si tehotenský test, vyšiel negatívne . Keď sa dostavil menzes, začala som prvý krát užívať hak. Užívam od 1 dňa menštruácie, každý deň pravidelne, na čas.
    Mohla by som byt tehotná? Od skončenia posledného menzesu mám biely hustý/ krémový výtok a pred 3ma dňami ma začali bolieť prsia.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak užívate tabletky hormonálnej antikoncepcie pravidelne, tehotenstvo je málo pravdepodobné. Spomínané príznaky, ako výtok, či bolestivosť prsníkov je počas užívania hormonálnej antikoncepcie pomerne časté. Odsleduje si to.

  • Nevedome tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň. Som tehotná, podľa Dr v 7 týždni. O tehotenstve som doteraz netušila. Brala som HAK a mala som dokonca aj menzes len dosť slabý. K Dr som šla s tým že ma pobolieva v podbrušku. Nechcela som niečo zanedbať. Ten mi oznámil ze som tehotna. Som z toho v šoku. Musela som niekde urobiť chybu. Kým som netušila o tehotenstve bola som pár krát vo wellnesse, mali sme nejaké oslavy kde som čo to popila aj tvrdé aj víno. Mesiac dozadu som popri tom ešte bola aj prechorena. Pila som horúci nápoj Theraflu. Teraz sa bojím čo bude s bábätkom. Neviem čo robiť. Môže to všetko ovplyvniť jeho vývoj? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak by to malo mať vplyv na zárodok, už by ste s najväčšou pravdepodobnosťou potratili. V minulosti neboli tehotenské testy ani ultrazvuk, ženy pili, jedli všetko možné a mnohokrát zistili, že sú tehotné, až keď cítili pohyby plodu, alebo až pri pôrode. Ak je všetko v poriadku, dodržujte životný režim tehotnej. Objednajte sa na PTS (prvotrimestrálny screening ), ktorý sa vykonáva medzi 11.-13. týždňom tehotenstva. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa. Nebojte sa.

  • Femibion

    , Autor:

    Dobrý deň,
    s partnerom sme sa rozhodli, že vysadím antikoncepciu a začneme plánovať rodinu. Poslednú tabletku si mám dať budúci utorok, potom nasleduje pauza. Na 8. deň už tabletku neplánujem užiť. Počula som o tabletkách Femibion 1. Moja otázka by bola, že čo doporučujete, od kedy by som mala začať užívať menovanú tabletku po vysadení HAK Maitalon?
    Ďakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podobné tehotenské prípravky sú doplnkom výživy. Môžete ich začať užívať mesiac, dva pred plánovaním tehotenstva.

  • lieky V tehotenstve

    , Autor: DenisaP

    Dobrý deň,
    Začínam 25. týždeň tehotenstva a ochorela som. Od lekára som dostala erdomed a ešte antibiotiká zinnat 500mg, tie mám začať brat ak sa mi zhorší stav(antibiotiká) . V pribalovych letákov ale píšu, že v tehotenstve by sa nemali brať tieto lieky, tak neviem čo mám robiť. Bojím sa aby som neublizila dieťaťu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    antibiotiká začnete brať až keby sa stav zhoršil, tak ako vám povedal lekár
    takmer všetky liečivá majú v príbalovém letáku napísané, že sa nemajú užívať v gravidite, avšak ak je liečba nutná, prevyšuje to riziká
    dôležitý jke prvý trimester, ten ste už prekonala, čiže ak by to bolo nutné a musela ste HAK nasadiť, nemusíte mať obavy, jedná sa o krátkodobé užívanie a tento typ ATB je relatívne v poriadku, užíva sa i pri iných typoch infekcií v gravidite
    s pozdravom
    s pozdravom

  • otazocka

    , Autor: odbornik6

    prosim vas, chcela by som sa opytat kedy moze byt vidiet tehotenstvo- rastuce brusko? napr v 3tt? ake su normalne priznaky pre toto obdobie? je moznost otehotniet ak zena berie HAK dlhsiu dobu no ma v uzivani tabletiek dvojmesacnu prestavku? a este otazocka - moze mat vplyv uzivanie tabletiek Ascorutin na meskanie menstruacie? dakujem vam za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    v 3tt ešte nikto nevie, že ste tehotná, tiež určite nie je rastúce bruško!
    príznaky nemusia byť vôbec žiadne!
    Ascorutin určite nemá vplyv na oneskorenie menses, ovlyvňuje pevnosť ciev a utišuje mierne krvácanie ale meškanie určite nie.
    Otehotnenie je možné v prestávke, ak vám došla norm.menses
    S pozdravom