Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,408 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • diagnoza

    , Autor: hirjakova.monika

    Dobrý deň
    Som v 9tt,mávam bolesti v pravom podbrušku,gynekológ ma vypísal na PN a na pnkovom papieri mám diagnózu O20.1,chcela by som vedieť čo presne táto diagnóza znamená,na hroziaci potrat ma lekárka neupozorňovala,ani nekrvácam.Daľšiu otázku ktorú by som chcela položiť je že asi 5 dní mám bolesti v pravom podpazuší,keď sa umývam mydlom mám pocit že to tam mám aj trošku opuchnuté,môže tá bolesť byť spôsobená tehotenskými hormónmi a tým že mi narástli prsia?Je to dosť nepríjemné a pokiaľ viem žiadnu cystu v prsníku nemám.Ešte jedna otázka môžem užívať kyselinu listovú a magnéziové tablety,pretože v lekárni mi povedali že si mám dávať pozor na užívanie magnézia s inými minerálmi.Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    diagnóza O 20.1 je diagnóza hroziaceho potratu, bohužial neurčitá bolesť v pravom podbrušku nemá svoj kód, preto ak chcete byť na PN musí jej byť pridelený určitý kód, bez toho to nejde. Čo sa týka bolesti či opuchnutia podpazušia, môže to súvisieť s hormonálnymi vplyvmi na rast prsníkov no bolo by ideálne to pri najbližšej kontrole lekárovi povedať. Kyselinu listovú užívať môžete, na magnézium nevidím dôvod.

Podobné otázky

  • tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry den
    Par dni ma pobolieva v podbrusku take pichanie az sem tam do noh. Bola som na vysetrenie pan doktor mi povedal ze je vsetko dobre ze plod je velky podla tt. Som v 10tt a napisal mi do spravy hroziaci potrat a maximalne setrenie. Som po IVF a pred 2 rokmi prekonane mimomaternicove. Som v rozpakoch ze tvrdil mi ze je vsetko ok a pritom napisane v sprave ine. :/

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, všetko môže byť v poriadku, ale aj napriek tomu ak máte bolesti a vyhľadali ste lekára, je štandardne dávaná táto diagnóza. Dodržujte odporúčané šetrenie, postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň, bola som dneska na USG a pani doktorka mi povedala, že nevidí akciu srdiečka a že mám ísť za svojím gynekológom, lenže pán doktor nemá ultrazvuk. Pani doktorka mi povedala ze som v 8 týždni tehotenstva. Čo mám v takom prípade robiť? Bojím sa preto že som už jedno bábätko stratila. Viete mi poradiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak nie je prítomná akcia plodu v 8. týždni, jedná sa zrejme o Missed abortion. Ak Váš obvodný gynekológ nemá ultrazvuk, s výmenným lístkom by Vás mal odoslať do zdravotníckeho zariadenia, kde sa potvrdí diagnóza a stanoví sa další postup.

  • Antibiotika a tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň, pred par dňami som bola ošetrená na očnom oddelení pre bolesti oka. Diagnoza znela vred na rohovke. Momentálne som v 18tt a mám predpísané kvapkanie antibiotík Tobrex a Vigamox každú hodinu na striedacku. Rada by som sa ubezpečila, že je to bezpečne v tehotenstve, pretože sa veľmi bojím o bábätko.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, čo sa týka lokálne podávaných liekov do oka, ak je to nevyhnutné, používať sa môžu. Vigamox sa môže používať počas tehotenstva, Tobrex iba v nevyhnutných prípadoch, čo Vášmu stavu zodpovedá. Je vhodné, aby sa oftalmológ vyjadril k vedeniu pôrodu, či je nutné viesť pôrod cisárskym rezom. Je to dôležité hlavne pri odosielaní obvodného gynekológa na perinatálne tehotenské poradne do nemocničného zariadenia, kde plánujete rodiť.

  • Ctg

    , Autor:

    Dobry deň pán doktor, chcem sa spýtať ako často sa vyskytuje diagnóza uzol na pupočnej šnúre? A ak su ctg vyšetrenia v poriadku nemusím sa obávať ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, s takouto diagnózou som sa ešte osobne nestretol. Ak je všetko v poriadku, nestresoval by som sa. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa

  • USG v 6tt

    , Autor: veronika111

    Dobrý deň je možné aby v 6 tt bolo vidno na ultrazvuku len gestacny vak bez embrya?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v 6. týždni tehotenstva už musí byť vidieť gestačný vačok aj s embryoštruktúrami s akciou srdca. Ak sa potvrdí diagnóza Anembryomolla, je nutná operačná revízia dutiny maternice.