Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • výtok v tehotenstve

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, som v 18tt a pred pár dňami som prvý x spozorovala výtok. Je bielo-žltej farby a dosť hustý až hrudkový. Nemám žiadne pálenie ani svrbenie a výtok ani nezapácha. Je to v tehotenstve normálne, alebo mám navštíviť svoju Dr.?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    vzhľadom na to, že vaginálna infekcia je najčastejšou príčinou predčasného pôrodu či potratu, je dôležité aby sa žiadna vaginálna infekcia nepodceňovala. Preto navštívte lekárku aby zvážila podanie vaginálnych tabliet.

Podobné otázky

  • Vytok v tehotenstve zvláštnej farby

    , Autor: Lemon_99

    Dobry den pan doktor. Aktualne som 6+1 tt tehotenstva. Beriem progestanelle 200mg 1x denne vecer (vkladom). Vcera som si všímala pred zavedením na intímke jemne “telové sfarbenie výtoku” (ani nie spinenie ani nie vyslovene prímes krvi tak to neviem posudit). Na toaletnom papieri nic len na vložke. O co by sa mohlo jeden? Som po potrate spontánnom v 8tt gravidity a kontrolu mam v pondelok u lekara. Mam utekat na pohotovost?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaný výtok môže byť spôsobený aj vaginálnou tabletkou Progestanelle. Výtoky sú v tehotenstve pomerne časté. Ak nemáte žiadne ťažkosti, v zmysle krvácania, či bolestí, postačí návšteva lekára podľa plánu.

  • Výtok v tehotenstve

    , Autor: Naty202

    Dobrý deň, som v 21.týzdni tehotenstva a obcs mam taky biely husty vytok. Chcem sa spytat ci je to v poriadku alebo je nejaky problem.
    Dakujem za odpoved :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pošva aj za normálnych okolností produkuje sekrét. V tehotenstve tomu nie je inak, práve naopak, výtoky môžu byť silnejšie. Bez videnia nálezu sa Vám však neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Ak nemáte ťažkosti v zmysle svrbenia, či pálenia, môžete si skúsiť realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom a následne aplikovať vaginálne probiotiká. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Výtok v tehotenstve

    , Autor: RomankaR

    Dobrý deň, som v 21tt a mávam svetlohnedý výtok, lekárka mi podľa vyšetrenia USG povedala že je všetko v poriadku, cervikometria takisto, čím je to spôsobené, mám opäť navštívit lekára?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas tehotenstva pošva produkuje výtok. Bez vyšetrenia sa Vám však takto neviem objektívne vyjadriť. Ak boli všetky výsledky vyšetrení, vrátane vaginálneho, v poriadku, nemusíte sa obávať. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Výtok v tehotenstve

    , Autor: Simi18tt

    Dobrý deň, chcem sa spýtať som v 19.tt a už dlhšiu dobu mam výtok(zelenkasty) spojení s pálením a svrbenim pošvy. Na posledných testoch sa mi zistili kvasinky (tie som mala ja pred tehotenstvom). Lekár mi stále dáva jenamazol krém. Mam navštíviť gynekológa? Ďakujem a prajem pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, samozrejme, ak je liečba nedostatočná a ťažkosti pretrvávajú, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Výtok v 25 tt

    , Autor: Danaja85

    Dobrý deň,

    Je to normálne mať výtok v 25 tt.
    Niečo cez týždeň som spozorovala že mám taký do žltá výtok.
    Predtým som žiadny výtok nemala.
    Nesvrbi ani nestipe. Len mi je to nepríjemné.

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, výtok v tehotenstve je pomerne častý, nie každý výtok musí byť patologický. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.