Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,636 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo?

    , Autor: odbornik6

    Dobry večer s priateľkou som mal pohlavný vstyk v utorok pozíval som prezervatív ale priateľka v stredu dostala krámy neboli ju bruško ale kramy su silné a nestupuju jej na wc často nechodí pachy su v poriadku nezvracia je tehnotná? alebo nie? ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    prezervatív sa používa práve preto aby nedošlo k neželanému otehotneniu a ak nedošlo k poškodeniu kondómu prípadne k nesprávnemu použitiu, obzvlášť tesne pred menštruáciou, nie je dôvod sa obávať tehotenstva.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Zdravím. Moze sa stať že som mala NORMÁLNU menštruáciu a mozem byt tehotná? Nakoľko s priateľom spolu správame, ( nejak extra sa nechranime no stále ho vytiahne). Menštruáciu som dostala každý mesiac v normálnom množstve a aj s výstelkou maternice( len vo februári začala ružovým výrokom a v marci hnedým a potom sa rozbehla) lenže teraz 2 dni pred poslednou menštruáciou mi bolo na vracanie potom to prešlo a predvčerom a včera sa to opakovalo…posledná ms bola 16.4….žiadne iné príznaky nemám. Môže to byt tehotenstvo?? Test si momentálne nemôžem urobiť a lekára taktiež nemôžem navštíviť kvôli karanténe

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže praktizujete nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa jednoznačne vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test nemá zmysel realizovať skôr ako na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • Covid na začiatku tehotenstva

    , Autor:

    Dobrý deň, prosim aký môže mat vplyv covid na veľmi skóre tehotenstvo? Mam potvrdený covid a bojím sa že som zároveň aj tehotná, ešte len v štádiu pred uhniezdenim vajíčka. Mam aj vysoké teploty a užívala som paralen. Môže toto vsetko poškodiť plod ak budem naozaj tehotná?Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak nemáte potvrdené tehotenstvo a nad tehotenstvom uvažujete len pre nechránený pohlavný styk, o tehotenstve sa ešte nedá hovoriť. Áno, samotný fakt, že organizmus je oslabený a má horúčky, môže mať vplyv na uhniezdenie. Čo sa týka samotného vírusu SARS-CoV-2 a jeho vplyvu na tehotenstvo, nie sú ešte dokončené štúdie, hlavne z Číny, ktoré by dokazovali vplyv vírusu na vznik prípadných vrodených chýb alebo porúch.

  • Tehotenstvo?

    , Autor: Matulka_C

    Dobrý večer 7.10 bola posledna menštruacia nasledujuca mala byt 3.11 ale neprišla. Na 1 den meskajucej som spravila test bol pozitivny ciarka slabsia na 5 den meskajucej som si opätovne spravila test tiez pozitivny ciarka silnejsia . Dnes som bola u lekára na ultrazvuku nič iste nevidel vravel len že endometrium ma 10mm vzal mi krv a kazal prist v pondelok.. som po 2 x potratoch preventivne mi napisal duphaston. Ak to ratam od ovulky je to cca 3 tyzden to tam ani nemohol nic vidiet vsak? Myslite ze o tyzden tam uz uvidi nieco?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Test môže byť pozitívny, ale na USG ešte nemusí byť vidieť nič, preto nemá zmysel realizovať test skôr. Štandardne sa realizuje odber krvi na beta HCG a kontrola USG o 7 - 10 dní. Ak sa jedná o veľmi včasné tehotenstvo, na USG nemusí byť ešte zachytené tehotenstvo. Dôležité je výsledné zhodnotenie výsledkov krvi a USG nálezu. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý večer chcem vás poprosiť o radu minulý mesiac som mala menštruáciu ako nikdy, skoro žiadnu a trvala len jeden deň, tento mesiac som mala tehotensky test negatívny no menstruacia mešká uz 25dni keďže som bola na výlete tak som si dva dni vzala norethisteron na oddialenie no uz je to 6dni od vysadenia a menstruacia nechodi môže to znamenať tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto je veľmi ťažké sa opbjektívne vyjadriť. Meškanie menštruácie môže byť spôsobené aj užitím Norethisteronu. Ak ste ho však užili už pri meškajúcej menštruácii, ťažko je to takto posúdiť. Ak nie je vylúčené tehotenstvo, teda že ste mali nechránený pohlavný styk, odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe beta-HCG, ako aj USG vyšetrenia vylúči alebo potvrdí tehotenstvo, prípadne stanoví ďalší postup.

  • Tehotenstvo?

    , Autor:

    Dobrý deň,
    Spýtam sa, beriem antikoncepciu,pohlavný styk som mala 10.07. A krvácanie z vysadenia 16.07. Tehotenský test negatívny. To ma mätie, mám tehotenské príznaky ako bolesť krížov , rozšírené žily, stmavnuté prsné dvorce a tiež aj genitalie... dnes som bola na vyšetrenie z krvi Hcg moja hodnota bola 0.1 . Nerozumiem tomu.
    Môže to byť spôsobené antikoncepciu alebo tehotenstvom?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotná nie ste. Spomínané prejavy sú typické počas užívania hormonálnej antikoncepcie. Nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.