Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • nasivin

    , Autor: odbornik6

    dobry den chcela by som sa opytat som v 18t.t a mam nadchu a hlavne v noci sa mi zle dycha možem použit kvapky nasivin ine tažkosti nemam ani hrdlo neboli nič tak len ta nadcha je taka neprijemna

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    je to v poriadku, Nasivin môžete užívať aj počas tehotenstva.

Podobné otázky

  • tehotenska nadcha

    , Autor: katka246

    Dobry den, koncim 36tt, uz cca 2 tyzdne mam tehotensku nadchu ktora sa uz dostala do stadia ze mi opuchne nos a ciastocne aj hrdlo tak ze sa mi naozaj velmi tazko dycha ...skusala som inhalovat, naparovat, preplachovat, kanvickovat, nepomaha nic, uz ani nasivin mi nepomoze na viac ako 2-3h...gynekologicka mi odporucila poziadat alergologa o Nasonex, ktory vraj v takychto pripadoch vie pomoct. Medzitym mi pisala obvodna ze na zaklade vyterov mi predpisuje Uniflox (predpokladam ze mi teda nasla streptokoka, lebo mi nenapisala nic k tomu). Mozu sa tieto dve veci, Uniflox a Nasonex kombinovat? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, obidva preparáty sa v prípade potreby môžu užívať. Význam, či prínos ich súbežného užívania je však skôr otázka pre špecialistu ORL, či alergológa. Ak by ste však užívali oba preparáty súčasne, určite je potrebné ich aplikovať s odstupom.

  • Inhalovanie počas tehotenstva

    , Autor: MonikaLe

    Dobrý deň, som v 17 týždni tehotenstva a podarilo sa nám všetkým v rodine ochorieť. U mňa je to najmä silný kašeľ a upchaté dutiny. Máme doma inhalátor Omron, môžem cez to inhalovať Vincentku?

    Vopred ďakujem :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môžete. Inhalovanie Vincentky Vám v tehotenstve nepoškodí, iba pomôže. Používať môžete aj voľnopredajné spreje do nosa, napríklad Nasivin.

  • Prechladnutie

    , Autor: Lisa

    Dobrý deň,
    Chcela by somsa spýtať, aké nosné kvapky by som mohla použiť,nakoľko som prechladla a nosné kvapky s morskou soľou mi nepomáhajú.Potrebovala by som niečo na mentolovej báze.Som v 23.týž.
    Ďakujem


    S pozdravom

    Rózsa Bergendi

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v lekárni majú k dispozícii viacero voľnopredajných preparátov, ktoré si môžete do nosa aplikovať, napríklad Nasivin Soft. V lekárni Vám budú vedieť lepšie poradiť.

  • Nasivin v prvom trimestri

    , Autor: Verča12345

    Dobrý deň, momentálne som v 9. týždni tehotenstva a som prechladnutá. Chcela by som sa opýtať, či sa môže užívať Nasivin 0.025% aj v prvom trimestri tehotenstva? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete si aplikovať Nasivin lokálne do nosa aj v I. trimestri. Vhodnejšia je však krátkodobá aplikácia.

  • Muconasal v 21tt

    , Autor: Miška1002

    Dobrý deň, mám ani nie takú silnú nádchu ako upchatý nos a nič iné (morská soľ, naparovanie) mi nepomáha, môžem si dať aspoň 3x za deň muconasal?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, najskôr by som skúsil Nasivin sprej. Ak nepomôže ten, krátkodobá aplikácia Muconasalu nepoškodí. Počas tehotenstva sa Muconasal môže aplikovať iba v 2. a 3. trimestri. Je však návykový, preto sa jeho častá a dlhodobejšia aplikácia neodporúča.