Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • vysledne testy.

    , Autor: steva

    Dobry den chcela by som vediet vaš nazor včera som bola na poradni u gynekologičky, prišli vysledky ktore boli negatievne až na toxoplazmozu vraj hodnoty IgG mam pozitivne - o ostatnych mi nevravela vraj som po prekonanje toxoplazmoze z minulosti o ktorej ani neviem, mam už jedno dieta 3 ročne je uplne zdrave, ale vraj mam ist ešte ne infekčne neviem prečo bojimsa ž bude dieta poškodene, mohla som to mat už predošlom tehotenstve z roku 2009. Stašne sa bojim kedy by prebiehala akutna toxoplazmoza ktoru by som mala akurat terza došlo by k potratu som už v 13 tt. Na ultrazvuku vyzera všetko v poriadku babetko podrastlo ako ma byt na gestačny týžden.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    vysoké hodnoty Ig G protilátok znamenajú infekciu prekonanú v minulosti, je absolútne štandardným postupom konzultácia na infekčnom oddelení. Ak infekcia prebehla v minulosti pre vaše dieťatko nepredstavuje hrozbu nemusíte sa obávať. Ak by ste boli práve v akútnej fáze ochorenia mali by ste pozitívne aj Ig M prostilátky, ktorých vzostup je znakom primárnej - teda práve prebiehajúcej infekcie. Ak boli teda ostatné výsledky v norme, tak sa nemusíte strachovať. Ide o štandardný postup, všetko bude v poriadku.