Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,316 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hematóm v 5-6 tt.

    , Autor: maryj

    Dobrý deň Vám prajem pani doktorka,
    som v 5 tt a doktor mi zistil hematóm, predpisal mi Utrogestan 3x1 a kludový režim. Všetko dodržiavam,vôbec nešpiním ani nekrvácam,cítim sa dobre, ale mám obrovský strach čo bude ďalej. Prosím Vás,aké ma šance babo? Je možnosť,že sa hematóm vstrebe?Ak nie,môže sa napriek hematómu narodiť zdravé bábo?Ovplyvní jeho vývoj? Veľmi bábo chceme,ale mám veľký strach o neho. Veľmi pekne Vám ďakujem za odpoveď. Mária 28 rokov.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň prajem,
    hematóm je často sprievodným znakom včasného tehotenstva. Je samozrejme možné, že sa hematóm vstrebe, ak nekrvácate ani nešpiníte je to dokonca veľmi pravdepodobné. Samotný hematóm neohrozuje plod, iba ak by sa zväčšoval, je vyššie riziko potratu. Ak sa hematóm vstrebe, prípadne ak nebude rásť, a všetko ostatné bude v poriadku, nie je dôvod aby sa vám kvôli tejto komplikácií nenarodilo zdravé dieťatko. Dôležitá je však aj vaša psychika tak sa upokojte, nebojte sa a tešte sa na bábätko. Držím palce!