Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Folikulárna cysta

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň bola som stymulovaná clostilbegytom folikul na pravom vaječníku bol 21cm a na ľavom 18 po pichnuty gonasi kit moje telo nezareagovalo a folikul nepraskol na pravom sa zvädšil na 31mm a na ľavom čiastočne kolabovany takže sa vajičko pravdepodobne neuvoľnilo ak som to spravne pochopila. Brali mi krv na štítnu žlazu ta bola v poriadku aj počet vajíčok je v poriadku s hormonálneho profilu mam zvýšeni FSH nechápem prečo folikul nepraskol stáva sa to aj ked sa pichne gonasi kit alebo ovitrelle? Zmizne mi cysta pri následovnej menštruácii alebo to je ešte folikul ktory môže prasknuť?Aj minule som mala čiastočne kolabovaný folikul myslite že môžem pokračovať v ďalšej stimulácii či mame radšej počkať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za istých okolností nemusí byť stimulácia ovulácie úspešná. Neprasknutý folikul alebo teda folikulárna cysta môže prasknúť v nasledujúcom cykle. Je to individuálne. Otázka ďalšej stimulácie ovulácie je však na vyšetrujúcich lekároch, ktorí môžu zmeniť postup v stimulácii ovulácie, či použiť iné preparáty.