Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Embryotransfer

    , Autor: Jasm

    A ako zistím ze sa mi embryo uhniezdilo

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, musíte počkať na plánovanú kontrolu, kedy sa po 14. dňoch realizuje odber krvi na betaHCG. Inak to netistite. Ako som Vám už písal, postupujte podľa odporúčaní lekárov centra asistovanej reprodukcie, kde bol vklad realizovaný.

Podobné otázky

  • Operácia po biochemickom potrate

    , Autor: Kvetka404

    Dobrý deň, pán doktor, prosím o radu. Po IVF KET som spontánne potratila v 6tt. V maternici nebol prítomný gestačný vak.
    Ďalší KET po prvom neúspešnom môžem podľa lekára absolvovať hneď po prvej menštruácii.
    V centre asistovanej reprodukcie mi pred KET odporučili odstránenie obidvoch vajcovodov z dôvodu, že sú upchaté. Ako dlho teraz musím čakať, kým budem môcť ísť na odstránenie vajcovodov? Musím čakať na prvú menštruáciu? Ak áno, prečo je to tak?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, odstránenie vajíčkovodov sa dá realizovať prakticky kedykoľvek. Nemusí tam byť limit. Treba si však určiť poradie a priority. Či najprv realizovať odstránenie vajíčkovodov a potom embryotransfer alebo najprv vyskúšať embryotransfer. Vhodné je to prekonzultovať s lekármi centra asistovanej reprodukcie, kde ste sledovaná a riešená, ktorí sa Vám budú vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.

  • KET

    , Autor: Ľudmilka xxx

    Dobrý deň mám 29 r. A mala by som na Vás otázku, s partnerom sme absolvovali 1 krát IVF po mesiaci sme šli na KET a vložili mi 1 embryo blancocysta. Na krvné testy mám ísť 3.8. A od 5 dňa mám pocity ako pred menzesom každý deň a to je 11 deň od transferu.
    Mám citlivé prsia a jemne zvatcsene. Iné príznaky nemám. Beriem estrofen 6 mg 2x3a ultrogestan 2x2 . Test som si nespravila. Viete mi poradiť či je možnosť že sa To podarili alebo prečo stále mám take príznaky ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, popisované prejavy sú pomerne častými príznakmi. Takto sa Vám neviem vyjadriť, či bol embryotransfer úspešný alebo nie. Samozrejme, je tu pomerne reálna možnosť, že sa embryotransfer vydaril. Odporúčam postupovať podľa lekárov centra asistovanej reprodukcie.

  • Termin porodu po umelom oplodneni

    , Autor: lucika013

    Dobry den, kazdy mi urcuje termin porodu iny, uz som ztoho aj ja popletena, mohli by ste mi pomoct.Posledna menstruacia bola 4.7.2020, kryoembryotransfer 27.7.2020 embria boli 5 dni po predlzenej kultivacii.Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa poslednej menštruácie máte termín pôrodu 10.04.2021. Keďže ste po IVF, presnejší termín je podľa datácie kryoembryotransferu. Ak Vám boli vkladané 5 dňové embryá, termín pôrodu vychádza na 14.04.2021.