Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Šestonedelie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer,chcela by som sa spýtať či je normálne, že 6 týždňov po prirodzenom pôrode ešte krvácam? Nie neustále, akoby som mala slabšiu menštruáciu, ale je to po nejakej činnosti, pripadne po kojení. Pri pôrode som bola aj zašívaná.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, šestonedelie trvá do 8. týždňov, takže aj ešte špiníte, je to vrámci normy. Niektoré ženy v šestonedelí špinia 4 týždne, iné až 7 týždňov. Ak však má špinenie klesajúcu tendenciu, odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Sestonedelie, svrbenie v oblasti rodidiel

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som necelé dva týždne po pôrode. Rodila som prirodzene + šitie. Pociťujem svrbenie občas až pálenie zo spodu z vonkajšej strany. Miesto šitia nesvrbi nepáli. Chcem sa opýtať, môžem používať mastičku canesten? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, svrbenie môže súvisieť s procesmi hojenia po pôrode. Canestenom si nepoškodíte, vhodnejšie však bude na hrádzu a vstup do pošvy aplikovať či už DermoChlorophyl alebo Cicatridina sprej, kľudne aj 5 krát denne, po každej sprche, toalete, keď budete mať pocit, že už je dané miesto suché. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte zdravotnícke zariadenie, kde ste rodili, keďže ste šestonedeľka a patríte ešte v prípade ťažkostí pod zdravotnícke zariadenie, kde ste rodili.

  • Šestonedelie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Prepáčte v prvom texte mi mobil prepísal správu.
    Z pošvy mi ešte stále dosť trčí krcok.

    Tak som sa chcela spýtať či je to ešte normálne alebo by to mal vidieť gynekológ.

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto bez videnia nálezu sa nedá bližšie objektívne vyjadriť. Určite je vhodné, aby sa na to pozrel gynekológ, ktorý zhodnotí nález a určí ďalší postup.

  • Šestonedelie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prosím o radu,momentálne som tri týždeň po pôrode a neviem či je normálne že zo spodu pošvy mám ako keby trciaci balónik, nie je tam dierka. Viem že sa všetko sťahuje upravuje ale neviem či je tento stav aj po troch týždňoch ok.

    Dúfam že som to vysvetlila správne.

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na základe opisu mi vôbec nie je jasné, o aký balónik trčiaci z pošvy sa jedná. Ste však šestonedieľka a podľa opisu sa jedná o stav vyžadujúci kontrolu. Počas šestonedelia (8 týždňov po pôrode) Vás majú na starosti lekári zdravotníckeho zariadenia, kde ste rodili. Je vhodné ich navštíviť. Na základe vyšetrenia bude následne určený ďalší postup.

  • Sestonedelie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa opýtať beriem fraxiparin na riedenie krvi po sekcii od pôrodníka. Bola som u gynekológa na kontrolu ten mi dal vasopirin tiež na riedenie krvi, ale ja som mu zabudla povedať že si dávam fraxiparin a dnes som si dala aj aj a do toho ešte aspirin na zvysenu teplotu je to problém ?

    Mam pichnutie nich po sekciu tak aby som nedostala trombozu bolo mi to predpísané. Taktiež beriem železo ferretab lebo mám železo 88. Sekcia bola spinal, mala som postpunkčne bolesti hlavy a bola mi robená aj krvná zadka.

    Nekojim beriem Medocriptine.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, určite nie je vhodné užívať súčasne viacero preparátov na riedenie krvi. Je o tom nutné informovať Vášho obvodného gynekológa. Aspirin si svojvoľne nenasadzujte.

  • Šestonedelie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň môžem sa opýtať mne ešte neskončilo šestonedelie a krvacam mohla som dostať menštruáciu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to možné. Neviem presne, koľko týždňov od pôrodu už ubehlo, niekedy však dôjde k prvej menštruácii aj 5 či 6 týždňov od pôrodu, najmä v prípade, že žena už nekojí. Odsledujte si to.