Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Špinenie na konci 6 týždňa

    , Autor: Lienka_09

    Dobrý deň, 8.10 som rodila a ešte stále sa čistím. Teraz v sobotu mi končí 600nedelie (bola som prvorodicka). Je normálne ešte to špinenie? Bola som trosku viac zošita a aj sa mi potrhal jeden štich po 2 týždňoch. A stale mam pocit na cikanie alebo ze mi niečo uniká, keď si aj kychnem alebo aj normálne za bežných činností. Aj to je v poriadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, šestonedelie trvá 8 týždňov, počas ktorých sa maternica čistí. Špinenie je zo začiatku jasno červene, aj s možnými krvnými zrazeninami, neskôr je hnedé, žlté, až sa nakoniec výtok vyčíry, až nakoniec vymizne. Ak špinenie, najmä jasnou krvou pretrváva aj po tejto dobe, nie je to úplne v poriadku. Čo sa týka močenia, moč môže v začiatkoch šestonedelia v niektorých prípadoch po zakašľaní alebo kýchnutí uniknúť. Nepoznám však žiadne bližšie okolnosti pôrodu, rozsah pôrodného poranenia, ani priebeh jeho hojenia a ďalšie informácie, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam pri pretrvávaní ťažkostí navštíviť zdravotnícke zariadenie, kde ste rodili.