Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dalsi cisarsky

    , Autor: slniecko992

    Dobry den, chcem sa opytat ako je to vlastne s dalsim cisarskym ( 2 roky ) . Ide o to ze prvy cisarsky som mala kvoli covidu ( dostala som zapal pluc )
    Ale teraz som znova tehotna. Ja mam ale strach z klasickeho porodu ( bojim sa ze praskne maternica alebo ze nestanu nejake komplikacie )
    Viem ze sa to moze stat aj pri cisarskom.
    Ale vsade mi hovoria ze to musim zvladnut a porodit klasicky ale jedna pani doktorka mi povedala ze nikto ma nemoze nutit cize da sa odmietnut klasicky porod ?
    Vraj je k tomu potrebny dokonca papier od psychiatra.
    Neviem kde taketo bludy beru ked dovod na sekciu tam je
    Je tam jazva ktora sa moze roztrhnut.
    Zaujala ma nemocnica v Saci a chcem sa uprimne opytat ako tam vy ako lekari beriete taketo pacientky ktore sa boja po 2 rokoch ist na klasicky porod z tych dovodov ktore som vyssie pisala.
    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže ste už po jednom cisárskom reze, máte možnosť si vybrať spôsob vedenia pôrodu. Ak žena žiada a chce rodiť spontánne po cisárskom reze, ak su splnené podmienky, za istých okolnosti sa to dá. Ak preferuje žena ďlaší pôrod cisárskym rezom po predchádzajúcom cisárskom reze, menežujeme to týmto smerom.