Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Porod kliešťami

    , Autor: Katarina133

    Dobrý deň. Prvé dieťa som rodila vaginálne.. počas pôrodu som sa veľmi pomaly otvárala, mala dole nepostupovala, krvacala som, povedali, že to majú pod kontrolou.. .. mala som vysoké teploty, podávali mi lieky na teplotu a podľa záznamov aj epipen.. nakoniec musela ísť dcéra kliešťami, ešte aj tvaroˇickou hore bola otočená.. po pôrode som bola 3dni na hadickach a liekoch. Po pôrode som mala veľké problémy ohľadom konečníka, a nemohla som dlho sedieť, dávali mi čipky na bolesť.. Môže to byt indikácia na sekciu? Čakáme druhé dieťa (po Jednom potrate a po IUI)a mám strach z pôrodu..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, febrilný pôrod, obrátená rotácia hlavičky a kliešťový pôrod sa vôbec nemusí opakovať pri druhom pôrode a nie je to indikácia na ukončenie tohto tehotenstva sekciou. Čo sa týka poranenia konečníka, neviem sa Vám takto objektívne vyjadriť. Je to skôr otazka na chirurga. Ak bolo poranenie konečníka rozsiahlejšieho charakteru a zanechalo následky, je možné uvažovať aj o sekcii. Je vhodné aj vyjadrenie chirurga. Postupujte podľa odporúčaní lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde plánujete rodiť.