Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Špinenie

    , Autor: bb636

    Dobrý deň pán doktor,
    chcem sa Vás opýtať na špinenie po pôrode. Som 2 týždne po spontánnom pôrode a ešte stále špinim. Neviem či je v poriadku tmavohnedé krvavé špinenie s čiastočkami sliznice 2 týždne po pôrode? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ste šestonedielka, špiniť môžete do 8 týždňov po pôrode. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • krvacanie

    , Autor: Janeja

    Dobry den pan doktor,
    som 3 tyzdne po porode, ktory bol vyvolavany a rychly 2,5 hod. Je to stvrty porod a mal som normalne hnede spinenie a zrazu mam jasno cervene spinenie. Nemam bolesti ani horucku. Iba dojcim.Je to v poriadku ze je svetlo cervena krv? Dakujem Jana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže ste ešte šestonedieľka, špinenie sa môže vyskytovať. Ak by však špinenie pretrvávalo viac ako 8 týždňov a nemalo by tendenciu k slabnutiu, či zmene farby na hnedú, či žltý výtok, bude potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne odošle do zdravotníckeho zariadenia, kde ste rodili. Odsledujte si to.

  • Krvácanie po sekcii

    , Autor: Jika

    Dobrý deň, 13.12. som mala planovanu sekciu, druhú v poradí. Nedojcim. Uz počas sestonedelia som dostala menstruaciu 16.1., stredne silnú. 24.1.som bola na kontrolu po sestonedeli a všetko bolo ok.
    30.1. zas prišla menstruacia, 3.a 4.deň velmi silne krvacanie. Obe trvali 6 dní.
    6.2. zas krvacanie, narazovite, do večera preslo, ďalší den len špinenie. Dnes 11.2.zas tmavohnedé krvacanie slabé. Co to môže byt? Nemam bolesti, ani zvýšenú teplotu. Nie je to krvacanie po styku, nezačalo bezprostredne po. Robí sa kyretaz aj po sekcii? Neporani sa operačná rana? Ak v maternici ostalo, co nemalo, ako je to možné? Ved pri sekcii by mala byt maternica dobre vyčistena. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Môže sa jednať aj o ovulačné špinenie. Ťažko povedať. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nemyslím si však, že je hneď potrebné uvažovať nad kyretážou. Áno, v indikovaných prípadoch sa realizuje revízia dutiny maternice vo forme odsatia obsahu dutiny maternice, aj po cisárskom reze. Ak však bola u Vás už realizovaná kontrola po šestonedelí a všetko bolo v poriadku, maternica musela byť čistá, bez reziduí. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvacanie po sestonedeli

    , Autor: Apolenkka

    Dobry den,
    Som 10 tyzdnov po vyvolavanom VEX porode, nekojim, uz som mala aj menzes a teraz asi 10 dni po menzese som zacala zase spinit, bolia ma aj krize, trva to treti den.
    Je to normalne ci si mam u gynekologicky ziadat skorsi termin?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Môže sa jednať aj o ovulačné špinenie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nemusí sa však jednať o patológiu. Odsledujte si to.

  • Bol to menzes?

    , Autor: Sisa1111111

    Dobrý deň
    Plne kojim 6 mes a nemám menzes..len v novembri akoby slabike 2 dňové spinenie..len ruzove odvtedy nič..
    Bol to menzes alebo čím to mohlo byť
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, mohlo sa jednať aj o prvú menštruáciu po pôrode, ktorá pri plnom kojení môže byť iba vo forme pár dňového zašpinenia. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie po pôrode

    , Autor: Viemneviem

    Dobrý deň, pred 3 týždňami som porodila sekciou. Už v nemocnici sestričky po pôrode riešili, že spinim slabo. Čakali, ze sa u mňa spustí spinenie deň po sekcii, keď ma postavili na nohy. Moje spinenie bolo na intimku už v pôrodnici. Strašne slabé. Po 4 dňoch ma pustili domov s tým, že maternica sa pekne sťahuje a spinenie pretrváva. 6 dni po pôrode som úplne prestala špiniť. Po dvoch týždňoch som sla na kontrolu do pôrodnice s tým, že mám bolesti v podbrusku. Maternica nebola ešte vycistena. Všetko ostatné bolo v poriadku. Tým, že mi to počas vyšetrenia podrazdili som možno hodinku po vyšetrení spinila. Odvtedy zasa vôbec nič. Jemne bolesti podbruska stále cítim (bolesti ako pred menštruáciou). Je to v poriadku? Nechcem behat do nemocnice len tak pre nič za nič. Po prvom pôrode som však krvacala 7 týždňov. Teraz 6 dni. Som z toho nesvoja a nechcem niečo zanedbať. Okrem jemných bolesti v podbrušku mi zatiaľ nie je vôbec nič. Mám však obavy, aby som nemusela ísť po šestonedelí na nejaké čistenie…

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, iba na základe Vášho opisu je ťažké sa vyjadriť objektívne. Slabé špinenie po cisárskom reze je normálne, najmä prvých štyri - päť dní, nakoľko počas operačného výkonu vyčistíme maternicu, takže sa najbližšie dni po sekcii nemá čo čistiť. Je to úplne iné, ako u pacientky po spontánnom pôrode. Bez vyšetrenia a videnia USG nálezu sa Vám takto naozaj neviem objektívne vyjadriť. Nemusí sa jednať o patológiu, už som zažil pacientku, ktorá špinila celkovo 4 dni a všetko bolo v poriadku. Záleží aj od toho, či kojíte alebo nie. Keďže ste ešte šestonedieľka, v starostlivosti Vás má ešte zdravotnícke zariadenie, kde ste rodili, ktoré navštívte v prípade pretrvávania ťažkostí alebo v prípade nejasností.