Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,688 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť pŕs

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň potrebovala by som sa poradiť. Prebehla mi ovulácia a momentálne sa liečim atb na zápal močových ciest.. Od plodných dní a ovulacie mam stále napätie a tupú bolesť v prsníkoxh a ja sa chcem opýtať či je bolesť pŕs v období od ovulacie a plodných dní až po menštruáciu normálna? Nikdy som to tak nemala ale posledne obdobie to tak mávam. Tak sa chcem opýtať či je to normálny proces alebo to môže nejak súvisieť so zmenou hormónov ktorá nieje priaznivá. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať o prejavy PMS (predmenštruačného syndrómu). Má to pomerne veľa žien a nemusí to byť každý mesiac. Nemusí sa jednať hneď o patológiu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Možné tehotenstvo?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor.

    Budem mať možno trošku hlúpu otázku, ale rada by som počula Váš názor.
    S priateľom praktizujeme prerušovaný styk už viac ako 5 rokov, vždy "úspešne" bez tehotenstva. O dieťa sa síce nesnažíme, ale ani nechránime- nechávame to na náhodu. Poslednú menštruáciu som mala zvláštnu, celkom slabú- vždy krvácam 5 dní, teraz to bolo 2-3 dni a veľmi málo krvi. Väčšinou si aj viem odsledovať ovuláciu podľa výtoku a bolesti vaječníkov. Tento mesiac som ovuláciu mala pravdepodobne 2.8. aj to som si odkontrolovala pomocou aplikácie, ktorá sa väčšinou zhoduje s mojimi plodnými dňami. Neriadim sa podľa nej, ale chýbali mi tie spomínané typické ovulačné znaky (alebo boli slabé a prehliadla som ich). V spomínaný deň sme mali s priateľom prerušovaný styk a to, že som v ten deň pravdepodobne ovulovala som zistila až neskôr. A teraz k pointe.. Pred pár dňami som si všimla že ma jemne bolia prsia na rôznych miestach- občas slabé akokeby pálenie, inokedy pichanie a potom zase nič. Taktiež bradavky boli pri stačení mierne bolestivé- dnes už opäť nič. 2 dni dozadu som začala pociťovať bolesť v oblasti krížov a občasné pichanie v podbrušku. Menštruácia sa mala dostaviť včera, ale zatiaľ nič. Tehotenské testy som si robila posledných 6 dní, a všetky vrátane dnešného sú negatívne.
    Bolesť pŕs môže byť spôsobená aj podprsenkou a ten chrbát ma môže bolieť aj z práce.. netuším. Je tu možnosť že som tehotná?
    Ospravedlňujem sa za dlhší text a vopred ďakujem za odpoveď.
    Pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpkladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Prerušovaný pohlavný styk samozrejme nie je antikoncepcia. Tehotenský test ná zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva, rovnako tak pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • escapelle

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, moj posledny cyklus. 8.1.2022 zaciatok menstruacie, 13.1. pohlavn styk. Cyklus mam 24 dnovy. 14.1. po 27 hod som vzala escapelle, po 7 dňoch sa mi spustilo krvacanie a prisla bolest prs - spolu s krvacanim. Menstruacia mi nedosla, iba od 30.1. mam slabe spinenie, dnes na 25 den som si robila test s citlivostou 10, vysiel negat. Je prosim vas "bezne" ze miesto beznej menstruacie mam po escapelle spinenie a bolest podbruska? Som z tohto vo velkom strese. Mozem povazovat vysledok testu v 25. den cyklu za jednoznacny? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, núdzová hormonálna antikoncepcia so sebou prináša aj vedľajšie, či nežiadúce účinky, medzi ktoré patrí nepravidelné krvácanie, či bolesti v podbrušku. Za predpokladu včasného užitia tabletky núdzovej hormonálnej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Možné tehotenstvo?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcela by som sa spytat, ci je mozne aby som bola tehotna napriek negativnemu testu. 3.7. Som mala posledny menzes. Potom sme zacali pracovat na babatku. Pred ovulaciou aj cez. Od ovulacie som pocitovala pichanie a miernu bolest v podbrusku a prsiach. Zajtra 2.8. Mam dostat menzes. Ale uz 3 dni mam spinenie, bledohnede obcas tmavohnede, raz aj s cervenou farbou. Ziadne silne bolesti. Len obcas slaba bolest v podbrusku. Prvy den spinenia som mala zvlastnu bolest prs az take mravencenie. Dokonca som mala pri stlaceni prs bielu tekutinu. Pred nedavnom som bola na prehliadke a vsetkych moznych vysetreniach po operacii s endometriozou a vraj mam vsetko v poriadku. Moze to suvisiet s tym? Alebo by som mohla byt tehotna? Strasne tuzime po babatku. Pri prvom dietati som mala menzes az do 3 mesiaca tehotenstva. .... dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste mali nechránený pohlavný styk, sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie najmenej 14 dní si realizujte tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo? a riešenie žlteho výtoku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, s priateľom máme pravidelne sex, menštruáciu som mala aj vo februari a aj v marci len vo febrári začala ružovým výtokom 2 dni pred začatím normalnej menštruácie a v marci sa začala hnedým vytokom v den a neskor sa rozbehla. Menštruácia bola normalna, nebola o nič slabšia Je možné tehotenstvo aj v tomto prípade? Nakoľko dnes a včera mi prišlo nevoľno. Vtedy som nemala ziadne ine problemy. iba bolesť prs pred a cez ms. (po ms už nie) Ďalšiu menštruáciu by som mala dostať zajtra.

    + trápi ma už dlhšiu dobu žltý výtok, ktorý zapácha. Čím by som ho mohla preliečiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak mávate nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test. Čo sa týka výtoku, môžete si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom a užívať vaginálne probiotiká. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.