Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,360 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hodnoty progesterónu

    , Autor: Nat285

    Dobrý deň,
    Chcela by som sa opýtať aké by mali byť hodnoty progesteronu pred menštruáciou vzhľadom k tomu že mi bol robený hormonálny profil u endokrinologa na 46ty deň cyklu a menštruáciu som dostala na 63 deň cyklu. Endokrinológ sa ma nespýtal na to kedy som mala naposledy menštruáciu ani kolky deň cyklu som a napísal mi do správy, že výsledky sú vramci referenčných hodnôt. Lenže progesteron mi vyšiel že mám 1.54 nmol/l. Asi 2 dni po odbere čo som bola 48 deň cyklu som bola na pohotovosti pre silne bolesti v podbrušku a lekár mi na pohotovosti povedal, že už by som mala každým dňom dostať menštruáciu a tie bolesti sú spôsobené tým… Prosím mám tento hormón v poriadku aj keď to bol 46 deň cyklu, nie je tá hodnota nízka?

    Ďakujem veľmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, hodnota progesterónu počas luteálnej fázy menštruačného cyklu (od ovulácie po menštruáciu) je od 10,62 do 89,14 nmol/l, takže u Vás je hodnota výrazne znížená. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, vek, nálezy, výsledky vyšetrení, ani všetky okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.