Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Poradit

    , Autor: Romanka222

    Dobry den rada by som chcela poradit som zufala asi tri dni mam bolest od pupka dole ani dotknut nemozem vsade chodim visetrenie nic taha az do krizou ani chodit nemozem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Môže sa jednať o gynekologický, chirurgický, urologický, ale aj neurologický problém. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam absolvovať chirurgické a gynekologické vyšetrenie. Vhodné je doplniť aj urologické vyšetrenie.

Podobné otázky

  • Hormonálna nerovnováha,priberanie

    , Autor: Aniko23

    Dobrý deň. Pán doktor mám taký problém, že som pred tromi mesiacmi začala s diétou natur house, kde mi bolo doporučené vysadiť po 5 rokoch antikoncepciu nakoľko mi vraj zadržiava veľa vody v tele...no od kedy som ju vysadila a po neúspešnej diéte skončila aj s ňou,tak aj napriek zdravej strave a cvičeniu som začala veľmi rýchlo priberať aj 2-3kg za týždeň... mám 29 rokov a už posledné dva týždne sa cítim úplne zle som bez nálady, mám dosť veľké výkyvy nálad a neviem čo sama so sebou... mám pocit, že to postupuje až do depresií...ani po troch mesiacoch sa mi hormóny neustálili a mám nepravidelný menzes s tým, že niekedy aj tri krát do mesiaca...vedeli by ste mi prosím nejako poradiť? Moja gynekologička má momentálne dovolenku... chcela by som hlavne dať dokopy hormóny a váhu pretože sa mi zdá nech robím čokoľvek nič mi nezaberá...okrem iného som bola u obvodného a z preventívnej prehliadky mi povedal, že mám všetko ok ...tak neviem, či sa mi toto všetko dá dokopy ak začnem brať opäť antikoncepciu alebo čo by ste mi poradil? Ďakujem pekne ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, priberanie 3kg za týždeň v poriadku nie je. Vhodné by bolo doplniť endokrinologické vyšetrenie. Dá sa uvažovať aj o opätovnom nasadení hormonálnej antikoncepcie, je však potrebné vylúčiť, či zistiť príčiny priberania. Nemusí sa vôbec jednať o gynekologický problém, Váš obvodný gynekológ Vám však môže realizovať hormonálny profil a na základe toho určiť ďalší postup. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Nastrih hrádze

    , Autor: Viktoria Viky

    Dobrý deň, chcem sa opýtať na nastrih hrádze. Porodila som 18.2. pričom mi bola robena epiziotomia no dodnes mám nepríjemné a bolestive rezanie,pichanie a bolesti v oblasti nastrihu. Stale nemozem sedieť priamo, musim mat vankusik. Je to normálne aj po vyše mesiaci od pôrodu? Objednaná som na kontrolu ku môjmu obv.gyn. až 11.4. Používam dermochlorofyl a cca 3 dní aj rivanol. Viete mi prosim poradit ako zmiernit bolest? Resp.ako urychlit zahojenie..Dakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez videnia nálezu sa takto naozaj nedá bližšie objektívne vyjadriť. Keďže ste ešte šestonedieľka, v starostlivosti Vás má ešte zdravotnícke zariadenie, kde ste rodili. Pri pretrvávaní ťažkostí je najvhodnejšie sa ísť ukázať práve tam. Budú sa Vám vedieť najobjektívnejšie vyjadriť a stanoviť ďalší postup.

  • Lieky

    , Autor: Veroni_ka

    Dobrý deň cchem sa opýtať na jednu vec uz 2,5 roka pociťujem od spodu svrbenie užívam ústne aj vaginalne probiotika doktorka mi predpisuje antibiotika macmirror ústne a prestrieda sa to obcasne s polygynaxom pripadne predpise macmirror tabletky do posvy sú tieto lieky správne nasadené na tento druh baktérií ?ci treba začať s inou účinnou látkou keď mi nezaberaju lieky ? Už dlho som nemala predpísané antibiotika vkladám si tam probiotika dlhší čas ale žiadna zmena s výsledkov a podla kutivacneho vyšetrenia tam vidí ktoré antibiotikum je účinné presne na tuto baktériu? A podľa citlivosti sa zameriava ktoré mi ma predpisat ?lebo už som s toho zúfalá mam pocit ze mi predpise tie isté ktoré mi vôbec nepomáhaju mam s nou prebrať iný postup a inú liečbu nasadiť ? Alebo viete mi poradiť čo s tým ? Už je to dosť dlha doba nedá sa s tým fungovať v bežnom živote ale aj intímnom opýtam sa ešte s manželom nemavame koli tomu ani intímny styk keby sme to skúsili s ochranou takou bez obsahu latexu lebo ochrana mi tiež zle robí chytí odomna streptokok aj ked by sme použili ochranu ? Ďakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže som nevidel výsledky kultivačných vyšetrení, ani nález, ani nepoznám všetky informácie a okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Nevylučujem však, že sa u Vás jedná o bakteriálnu vaginózu, teda o premnoženie bakterií, ktoré sa v pošve vyskytujú bežne, ale poruchou pošvovej mikroflóry dôjde k ich premnoženiu a vzniku ťažkostí. Podľa výsledku citlivosti na vykultivované baktérie sa nasadzujú vhodné preparáty antibiotík. Pri ťažkostiach, či počas obdobia liečby je vhodné dodržiavať pohlavnú abstinenciu. Odporúčam pri pretrvávaní ťažkostí navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť a preberie s Vami možný a najvhodnejší postup.

  • Hlien II.

    , Autor: Natty112

    Ďakujem za odpoveď ( názov diskusie hlien)
    Potrebovala som to vedieť pretože máme doma dvoch chalanov a snažíme sa o dievcatko , viem ze prírode nerozkažeme ale človek ak dúfa uverí všetkému. A teda k veci počula som ze ženské spermie X sú pomalšie ale dlhšie vydržia preto sa chceme snažiť 3 až 4 dní pred ovulaciou . Vraj je dobre aj kysle pH a sex bez orgazmu , ak je ešte niečo čo by ste mi vedeli poradiť bola by som vám veľmi vďačná..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, návodov, či "babských rád", ako splodiť chlapca a ako dievča je veľmi veľa. Hovorí sa, že ak si pár načasuje pohlavný styk 2 až 3 dni pred ovuláciou a pri styku sa praktizujú polohy s malou penetráciou a pomalým prenikaním, kedy je vyššia pravdepodobnosť uloženia spermií bližšie ku vchodu do pošvy a vyhne sa ženskému orgazmu, je väčšia pravdepodobnosť, že sa splodí dievča. Neviem sa Vám však k tomu však vyjadriť.

  • Svrbenie

    , Autor: Lenuš123

    Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ohľadom môjho problému. Už asi mesiac ma trápi svrbenie a pálenie tam dole. Bola som aj u môjho gynekológa a predpísal mi krem gynazol a orálne tabletky mycomax. Hneď ako som prišla tak som si krem aj s tabletkou aplikovala večer pred spaním. Na druhý deň som pocítila silne svrbenie a bolestivosť pri močení a do toho som mala aj nejaký výtok, pravdepodobne mi krem stekal dolu a urobila som si menší výplach vodou v sprche. Neviem ci som si ho odtiaľ odstránila alebo mi ešte účinkuje. Každopádne sa už cítim o niečo lepšie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak Vám predpísané preparáty spôsobujú ťažkosti, prestaňte s ich užívaním. Realizovať si môžete vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a aplikujte si večer pred spaním vaginálne probiotiká po dobu 10 - 12 dní. V prípade pretrvávania ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.