Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • deodoranty

    , Autor: Iba Ja

    Dobrý deň pán doktor, dnes som na nete narazila na článok, že používanie dezodorantov v podpazuší môže viest k rakovine prsníka. je to naozaj tak?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, zákeží od zloženia výrobku. Na trhu by mali byť dermatologicky testované výrobky, ktoré by mali byť bezpečné.

Podobné otázky

  • deodoranty

    , Autor: Iba Ja

    Pán doktor, sú deodoranty , ktoré obsahuju aluminium nebezpečné? Vraj môžu sposobit ca prsníka...vyrábaju sa už aj bez tejto zložky, ale uprimne, proti poteniu neučinkuju ani zdaleka ako tie s aluminiom a tých je teda na trhu stále dost..vyrábali by sa a predávali, keby boli nebezpečné? vdaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na trh sa dostávajú iba produkty po dermatologickom testovaní. V minulosti bolo prípravkov, ktoré zvyšovali riziko karcinómu prsníka viac. Dnes sa vyrábajú deodoranty na inej báze, skôr so striebrom. Nebezpečné produkty by na trhu nemali byť. Stále však máte možnosť výberu a nekúpiť si prípravok, ktorý sa Vám nepozdáva.