Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,688 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň
    Pred pol rokom v decembri som absolvovala zákrok na odstránenie polipov, po tom zákroku sa moja menštruácia zmenila, predtým som mala sem tam len také drobné zrazeniny a občas silnejšie bolesti. Po zákroku sa mi zrazeniny zväčšili ale len trošku asi ako dvojeurova minca, krvácanie viac intenzivnilo aj s bolesťami. Ďalšiu menštruáciu to vyzeralo že sa to úpravy samé lebo zrazeniny boli trošku menšie. Teraz mám menštruáciu znovu a moje zrazeniny sa dosť zhoršili sú veľké ako dlaň a krvácanie dosť silné na deň použijem balenie vložiek aj tampóny. Chcem sa opýtať mohli sa mi polipy vrátiť a preto sa mi tvoria zrazeniny a krvácanie je silnejšie a bolestivejšie. Často sa pri tom cítim mdlo. Môžem ísť k lekárovi aj počas menštruácie alebo až keď skončí. Ďakujem za vašu odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného cyklu, ako aj silného krvácania môže byť viacero. Nevylučujem, že sa mohli znovu objaviť polypy. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, ani výsledky vyšetrení, či nálezy, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, aj v prípade silného krvácania.

Podobné otázky

  • menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň v piatok sim zobrala poslednu tabletku antikoncepcie Daylla v Pondelok som dostala menstruaciu velmi slabu chcem sa spytat ci je to normalne pri tejto antikoncepii ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to úplne normálne. Ku krvácaniu zo spádu hormónov dochádza štandardne na 3 - 4 deň pauzy. Krvácanie je väčšinou slabé. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Menzes po mimomaternicovom tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    Mala som rupturu vajcovodu kvoli mimomaternicovemu tehotenstvu, bez kyretu. Par dni po operacii bolo krvacanie a odvtedy so. 2x dostala velmi slabe spinenie - doktor vravel, ze to asi treba pokladat za menzes. Nasledne vsak uz takmer 50 dni neprislo nic. Bolesti a pms mam velke. Pred 5 dnami som bola u gynekologa, pichol Agolutin, hcg bolo 0. Sliznica 10 mm, bez nalezu. Pocitovo mam uz vyse 3 tyzdnov dojem, ze kazdu chvilu pride menzes. Mavam aj zavraty a pocit nevolnosti, bolest krizov, hlavne na strane, kde to bolo operovane. Obcas bolest vystreluje aj smerom hore. Takisto obcas aj silne nocne potenie. Pred 3 tyzdnami som zaroven prekonala covid. Mam si robit starosti, alebo cakat?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov a okolností. Nevylučujem aj vplyv COVID-19 na znepravidelnení menstruačného cyklu, ako aj možnosť stále pretrvávajúceho postCOVIDového syndrómu. Po podaní Agolutinu by sa menštruácia mala dostaviť najčastejšie do 7 až 10 dní. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Špinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekný deň..chcela som sa opýtať.Menštruaciu som mala normalne 6dní po nej stale špiním 5dní občas mam bolesti v podbrušku.Tehotná určite niesom.Čim to môže byť?Včera som si dala červ.vino a spustila sa mi zasa niečo ako menštruacia.Moja doktorka ma fovolenku.Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Nemusí sa však jednať o žiaden problém. Niektoré ženy začínajú menštruáciu pár dňovým špinením, po ktorom nasleduje niekoľkodňové krvácanie a menštruácia končí opäť pár dňovým špinením. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám eventuálne vie nasadiť liečbu na úpravu menštruačného cyklu, prípadne sa dá nasadiť hormonálna antikoncepcia, ktorá by krvácanie zmiernila iba na pár dňové špinenie.

  • Špinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekný deň..chcela som sa opýtať.Menštruaciu som mala normalne 6dní po nej stale špiním 5dní občas mam bolesti v podbrušku.Tehotná určite niesom.Čim to môže byť?Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Nemusí sa však jednať o žiaden problém. Niektoré ženy začínajú menštruáciu pár dňovým špinením, po ktorom nasleduje niekoľkodňové krvácanie a menštruácia končí opäť pár dňovým špinením. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Spinenie pri uzivani Utrogestanu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravim. Už 4. cyklus beriem vaginalne 0-0-1 utrogestan 100mg od 16.DC - 26.DC. Zacala som slabo spinit ruzovou aj hnedou krvou uz na 23.DC az do 28. dna..menstruacia sa mi nerozbehla ani doteraz. Nezazila som taku situaciu nakolko cely zivot som mala dlhsie cykly a nie dlhsie spinenie ako 2 dni. Utrogestan predpisany na upravu cyklu.
    S partnerom mame nechraneny styk. Stale aj pocitujem zvysenu teplotu. Otazkou je, ci mam brat do uvahy toto slabe krvacanie / spinenie ako uz MS alebo nie, teda ako si vypocitam dalsi mesiac aj plodne dni. Alebo ci to nemoze byt iny gynekologicky problem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Takto, iba na základe opisu, sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Navyše, nepoznám žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, ani všetky nálezy, či výsledky vyšetrení. Ak sa k tomu aj snažíte otehotnieť a praktizujete nechránený pohlavný styk, to to môže celé "komplikovať", teda príčin špinenia môže byť naozaj veľa. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorý pozná všetky informácie, ako aj okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám bude vedieť vyjadriť, ako aj určiť ďalší postup.