Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • meškanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň reagujem na dnešnú moju otázku
    11. 07. 2024 (04:37) , Autor: :)))))
    dobry den som uplne zufala. mala som dostat ms, mala som nechr pohl styk bez vyvrch partnera. brala som antibiotika a pred 3 dnami som mala hrudkovity vytok a svrbenie. mam zvacsene prsia ako stale pred ms, tlaky v podbrusku, ploche brucho. no pred 2 dnami mi uplne prestal vytok som uplne sucha bez naznaku. ide o vplyv toho vytoku a infekcie alebo tehotenstvo? som uplne zufala a velmi sa bojim ze to je prave tehotenstvo. vcera som si spravila aj test a bol negativny. viete mi nejak poradit lebo sa rutim zo stresu. nonstop tlaky v podbrusku ako pred ms , prsia nie su ani citlive na dotyk ani nijak zmenene bradavky aby signalizovali tehotenstvo iba su zvacsene. do gynekologa ist nemozem bohuzial som mimo krajiny.

    takze ten hrudkovity vytok ked je z antibiotik a ked sa mi zastavil teraz na 2 dni ako to mam chapat? soozorovala som ho asi minuly tyzden pocas antibiotik a potom nejak sa znormalizoval a teraz asu pred 3 dnami som ho mala znovu na nohavičkach. zvykne sa zastavit vytok pred prichodom menstruacie? dnes je 28. den cyklu menstruacia mi chodi medzi 26-28 dnom a ja nemam ziadne naznaky vo vytoku a ani ho nemam. stresuje ma to ze mozem byt tehotna neskutocne sa bojim. aj ked viem ze prerusovany styk nie je antikoncepcia uz rok tak fungujem a este sa mi to nestalo. mam take vlnovite bolesti v podbrusku ako pred menstruaciou uz 2 dni a napuchnute prsniky uz asi od soboty ale nijak inak specificke. vcera som mala aj jemne nafukovanie ale mam uplne ploche brucho.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak podľa opisu Vám v podstate menštruácia ani nemešká. Mykotický výtok môže byť spôsobený poruchou vaginálnej mikroflóry po užívaní antibiotík. Realizujte si vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si aplikujte vaginálne probiotiká po dobu 10 dní večer pred spaním. Samozrejme, ak by sa dostavila menštruácia, aplikáciu vaginálnych probiotík prerušte. Odsledujte si to. Takto sa Vám naozaj neviem bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Meskanie mesiac

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den mam 14 rokov menzes mam uz skoro 2 roky a mesiac uz mi meska menzes zacala som na zaciatku augusta chodievat na pravidelne prechadzky okolo 8km a mala som aj take mensie vynechavanie jedal teraz uz sa to snazim dat do normalu hlavne kvoli tej menstruacii neviem ci sa mam niecoho obavat alebo proste pockat

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného menstruačného cyklu, najmä vo Vašom veku, môže byť viacero. Menštruačný cyklu ešte teraz môže byť nepravidelný. Osobne si ale myslím, že za to môže zmena životného štýlu, zvýšenie pohybovej aktivity, ako aj zmena stravovania. Ak nemáte žiadne iné ťažkosti, odsledujte si to.

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, menštruácia mi mešká 5 deň a negativny tehotensky test. V deň menštruácie vodnatý výtok. Test som si robila s ranného moču tycinkovy tehotensky test livisan 99 percent ny. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Päť dní meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie menzesu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor. Chcela by som vás veľmi pekne poprosiť o radu. Dnes je 38. deň môjho cyklu. Je nepravidelný. Minulý mesiac to bolo 43 dní a v júni 39 dní. Spravila som si priemer dĺžky cyklu za posledný rok. Je to 35 dní. S priateľom mám chránený sex kondómom. Čakám na menzes aby som mohla začať užívať krúžky. Už tretí deň mám bolesti v podbrušku ako PMS dnes je to najsilnejšie. Tento mesiac som užívala dvojo antibiotik z dôvodu prechladnutia a kašľa. Antibiotiká už neužívam ale stále som chorá. Čítam však na internete že sa môže jednať aj o príznaky ranného tehotenstva. Robila som si včera TOP baby test z drogérie a vyšiel negatívne. Myslíte že môžem byť pokojná? Viem že ma tehotenský test zmysel realizovať až na 14 deň meškania, ale vzhľadom na to, že mám nepravidelný cyklus som to už nevydržala. Dokedy mám čakať pred tým než navštívim gynekológa. Nechcem opäť panikáriť.
    Ďakujem za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, z predpokladu chráneného pohlavného styku tehotná nebudete. Ak máte navyše nepravidelný cyklus, podľa opisu Vám menštruácia prakticky ešte nemešká a prejavujú sa u Vás príznaky predmenštruačného syndrómu. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť, ale nevidím dôvod na panikárenie.

  • Meškanie ms

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, menštruácia mi mešká 4 dní. Som trochu v strese pretože na nohavickach sa mi objavil vytok sfarbeny do hnedá. Mam bolesti chrbtice a zvýšenú chuť na sladké. Môže to byť PMS alebo nie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Štyri dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Môže sa jednať aj o počínajúcu menštruáciu. Samozrejme, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • Meškanie menstruacie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mešká mi menštruácia už 2 dní. Som celkom v strese, pár dní som spala len máličko. Je možné že to je z toho? Poprípade nejaké tipy na privolanie menzesu? Vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, dva dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená a o ničom to nehovorí. Je to pomerne bežné. Na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov. Stres, nedostatok spánku, či celkovo rozhodený biorytmus môže spôsobiť meškanie menštruácie. Nie je zatiaľ potrebné podnikať žiadne kroky. Odsledujte si to.