Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,692 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruácia a GlobiFer

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Chcela by som sa poradiť. Začala som brať GlobiFer z dôvodu že mám malo železa. Začala som ho brať 4 dni pred plánovanou menštruáciou. Menštruacia mi mešká 9 deň. Môže GlobiFer spôsobiť meškanie menštruácie?. Som 7m po pôrode. Alebo si mám radšej skočiť kúpiť test a očakávať tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, užívanie ferropreparátov nemá vplyv na menštruáciu. Príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Ak ešte kojíte, môže to byť tým. Samozrejme, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Menštruacia a GlobiFer + dodatok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Písala som Vám ohľadom Globiferu a meškajúcej menštruácie. Chcela by som ešte dodať s partnerom mame stále chránený styk. Tak preto neviem či mám očakávať tehotenstvo alebo môže vážne hrať úlohu ten GlobiFer pri meškaní. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotná nebudete a teda príčina meškajúcej menštruácie je niekde inde. Anémia môže zohrávať úlohu v menštruačnom cykle. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pokračujte v užívaní ferropreparátu podľa odporúčaní a pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.