Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • oneskorena menstruacia

    , Autor: Anka453

    Dobrý deň. Som Anna, mám 23r. Mám oneskorenú menštruáciu, ktorú som mala dostať vo Februári no nebolo to tak. Namiesto toho som v januári mala slabé kŕče v podbrušku, a bolo to len naozaj málo- hnedej krvi (neviem, ale možno to bola stará krv, vraj sa to volá špinenie) ktoré mi trvalo len jeden deň. To isté sa mi potom stalo aj vo februári. Koncom mesiaca v Marci, som začala mať menštruačné symptómy, bolesť prsníkov, kŕče atd. Niekedy sú tie kŕče o niečo silnejšie až mám pocit, že ten menzes dostanem, no nič sa nestane.. obvykle som po takýchto symptómoch dostávala menzes po týždni, no toto ťahá už tretí týždeň.... Chcem sa vás spýtať, čo za tým môže byť.. A čo by ste mi poradili. Budem veľmi rada za vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Bez videnia nálezu a poznania výsledkov vyšetrení, okolností a ďalších informácií sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí možnú príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

Podobné otázky

  • Oneskorená menstruacia

    , Autor: Viki111

    Dobrý deň , chcela by som sa opýtať . Minuly mesiac som prekonala covid infekciu , niekoľko dni som mala vysoké teploty a zapálene dutiny. Tento mesiac mal prebehnúť prvý cyklus po chorobe, avšak menstruacia mi mešká zatiaľ 8 dni a stále sa nedostavila . Bola som na vyšetrení u gynekológa , hcg je negatívne , ale sliznica maternice je vysoka ako pred menštruáciou, rovnako mám dosť vysokú aj bazalnu teplotu 37.Doposiaľ som takéto ťažkosti nikdy nemala a cyklus bol vždy pravidelný . Je nutne , aby mi gynekológ pichol injekciu na vyvolanie menštruácie , alebo môžem ešte počkať , aby sa menstruacia dostavila prirodzene ? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, COVID-19 má vplyv na menštruačný cyklus, takže meškanie menštruácie, či nepravidelný menštruačný cyklus nie je po prekonaní COVIDu nič neobvyklé. AK nemáte žiadne ťažkosti, nie je nutný zásah do menštruačného cyklu. Ak však budete chcieť menštruáciu vyvolať, či v prípade nejasností, alebo ťažkostí, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: Amelia7

    Dobrý deň prajem. Mešká mi menštruácia 4-tý deň. Mám ale špinenie na intímnej vložke, ktoré je svetlo hnedej/hnedej farby. Jeden deň ho mám, ale nie veľa a potom o 2 dni zas. Mám aj príznaky že každú chvíľu by som mala dostať menštruáciu - ako bolesť prs, a aj mi slabnú stehná (čo mám stále keď sa blíži menzes). Už som skúšala mať viackrát horúci kúpeľ na urýchlenie. Tehotná byť nemôžem. Pohlavný styk s priateľom som nemala iba pred mesiacom sme sa dotýkali intímnych partií (dry brushing) a boli medzi nami 4 vrstvy oblečenia takže to tomu nepripisujem lebo som čítala že takto otehotnieť je nemožné. Mám len 21 rokov a niesom veľmi skúsená v týchto veciach, preto ešte so sexom čakám kým budem pripravená. Vopred sa Vám ospravedlňujem za takú dlhú otázku. Môže teda tá oneskorená menštruácia prísť alebo môžem mať infekciu ? Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď a krásny deň Vám prajem !!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali doteraz pravidelný menštruačný cyklus a s menštruáciou problém nebol, môže byť problém na strane hormónov. Rovnako tak ak ste mali posledné obdobie stresové, môže aj to byť príčinou Vašich ťažkostí. Infekcia tiež ak nie je vylúčená, môže byť príčinou. Takto sa Vám však neviem objektívne vyjadriť. Je potrebné urobiť viacero vyšetrení, ako aj USG. Odsledujte si to, pri pretrvávaní ťažkostí kontaktujte Vášho obvodného gynekológa.