Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,451 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zabudnutý tampon

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, počas svojej menštruácie som si zavádzala tampon.. nie som si uplne ista ci som ho vybrala no na to sme mali s partnerom pohlavný styk.. pre istotu som na druhý deň navštívila pohotovostnú službu ci tam neostal ..tam mi povedali ze nic tam nevidia ze by tam bol.. moja otázka znie je možné ze by si to lekár na pohotovosti nevšimol ? Môže sa dostať tampon tak velmi hlboko pri pohlavnom styku alebo poprípade na nejako miesto kde by si to samotný lekár nevšimol pri vyšetrení ? Ďakujem krásne za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak Vás na pohotovosti vyšetrovali v gynekologických zrkadlách, tampón by bol určite vidieť. Ak gynekológ v pošve tampón nevidel, nebol tam.

Podobné otázky

  • Zabudnutý tampon

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, stala sa mi taka neprijemna vec ze som si zabudla vytiahnut tampon posledny fen menstruacie a zistila som to az po tyzdni . Mam sa obavat nejakych problemov ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa Vám podarilo zabudnutý tampón vybrať, určite si realizujte vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si aplikujte vaginálne probiotiká aspoň 10 dní. Ak by sa u Vás začali prejavovať bolesti, či divný zapáchajúci výtok, určite navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorému tiež obozrejmite okolnosti danej situácie.

  • Zabudnutý tampon

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Možem sa spýtať co znamená gynekologicke zrkadla ? Nemoze sa stať ze tym ze sme mali pohody styk by sa tampon mojom dostať az do krčka maternice? Na pohotovosti ma vyšetrovali iba prostredníctvom prstov bez ultrazvuku.. Ďakujem este raz pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, gynekologické zrkadlá (spekulá) sú kovové alebo plastové “páky” ktorými sa pozerá pošva, ako aj krčok maternice. Tampón sa Vám určite nedostal do krčka maternice, toho sa obávať nemusíte. Ak je podozrenie na zabudnutý tampón, je nutné vyšetrenie v zrkadlách, nie iba palpačne pomocou prstov.

  • Zabudnutý tampón

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, cez víkend sa mi stala veľmi nepríjemná chúlostivá vec. Boli sme na chate a nejak som si od piatku do nedele neuvedomila, že mám tampón. V nedeľu som ho vybrala a boli na ňom bielo- krvavé kúsky akoby rozmočená koža. A stále pri sprchovaní a vyplachovaní rosalginom to mám. Mám sa obávať nejaké toxického šoku? Iné príznaky nemám

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, dva dni zabudnutý tampón Vám nespôsobí toxický šok. Môžete si kúpiť Betadinové čapíky do pošvy na dezinfekciu pošvy a následne si realizujte aspoň 7 až 10 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami na úpravu pošvovej mikroflóry. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Zabudnutý tampón

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň .Chcela by som sa spýtať.Zostal vo mne tampón ,viac ako 20 dní.Neviem ako sa to stalo,ale stalo sa .Všetko je na stastie v poriadku,akurát len že mi dva dni mešká menzes a mám bolestivé prsníky .Test mám negatívny .Viete mi poradit ,či to môže byt zastavené tým ,že som si tam zabudla tampón?S manželom sme sa aj milovali ,počas plodných dní.Ďakujem krásne za akúkoľvek odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, dva dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená, je to bežná odchýlka normy. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa však tehotenstvo vylúčiť nedá. Pri meškaní menštruácie najmenej 14 dní si urobte tehotenský test. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva, ako aj pri ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Zabudnutý tampón ?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, mam taku zvláštnu otázku. Nepamatam si , ze by som vytahovala tampón, ale je to mozne ze som ho vytiahla , vela veci robi clovek automaticky... skratka ked mi napadlo ze ho idem vymenit, po dalej návšteve wc, hľadám šnúrku a ta nikde. Ale pocitovo necítim ten tampón nikde, ani pri zatlačení nevychádza von. Moja otázka znie, moze sa tampón niekde zaseknut? Viem ze stratiť sa nema kde, ani kam “utiecť”. Bežne tampóny pozivam a to je teda uz naozaj vela rokov. Nikdy sa mi nic podobne nestalo. Ani ze by sa zasekol alebo vysunul nejak vyššie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, niekedy sa môže stať, že sa tampón zasunie hlbšie do pošvy spolu so šnúrkou, alebo dôjde k odtrhnutiu šnúrky. Zaseknúť sa tampón nemá kde. Je však pravdepodobnejšie, že ste si ho vytiahli a zabudli ste na to. Môžete si skúsiť prstami vyhmatať, či sa nenachádza za krčkom maternice v pošvovej klenbe. Ak si chcete byť úplne istá, navštívte Vášho obvodného gynekológa.