Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dlha menstruacia

    , Autor: LuciaD93

    Dobrý deň.
    Dnes mám 11 deň menštruáciu. Obvykle som mávala 5-6 dni. Tento mesiac prvé 4 dni ako obyčajne 5 deň nič a od 6-11(dnes) po wc utreti vkuse krv na papieri. Cez deň mimo wcto nie je take silne staci mí intimka. Nepríde mi to v poriadku.
    Kramy som dostala 34 deň, 33. Deň som si robila test -negatívny. Cyklus mávam 31-36 dni, nepravidelný.
    V pondelok mám ísť ku gynekologičke nakoľko sa už dlhsie snažíme o dieťa. Tak jej to spomeniem ale chcela som sa trosku ukľudniť že prečo sa to deje.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia, či krvácania môže byť viacero. Bez vyšetrení sa však nedá bližšie objektívne vyjadriť. Navštívte Vášho obvodného gynekológa podľa objednania. Na základe vyšetrení následne určí možnú príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

Podobné otázky

  • Nepravidelná a dlhá menštruácia

    , Autor: Evina04

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať čo je vhodné na nepravidelnú, dlhú a silnú menštruáciu. Po dlhých rokoch trápenia som si dala krúžok Teyla. Tabletky užívať nechcem. Pravidelnosť sa upravila, dĺžka však len o pár dní, ale intenzita krvácania vôbec. Krvácanie bývalo 10-12 dní, teraz 6-7.
    Ja som už z toho zúfalá.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, okolnosti, ani gynekologické nálezy, preto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Dlhá menštruácia

    , Autor: Olinečka

    Dobrý večer.Dcêrka bude mať tento mesiac rok a pol,menštruáciu od jej ôsmych mesiacov pravidelnú ale teraz mi začala 18.12. mala som aj silné aj slabé.po pohlavnom styku som začala krvácať intenzívne.aký to môže byť problém? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusí sa jednať o žiadny problém. Ak ešte kojíte, menštruácia môže byť nepravidelná. Príčin krvácania však môže byť viacero. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Dlhá menštruácia

    , Autor: Ivula8

    Dobrý deň. Prosím vás v novembri som brala norethisteron kvôli svadbe. Mala som dostať menzes tak aby som ho nedostala som brala tie tabletky. Vysadila som ho hneď po svadbe.to bolo 21.11.21. Menzes som dostala 27.11.21 a trvá dodnes. Chcem sa spýtať keďže sa nemôžem dovolať mojej dr ci je to normálne po tých tabletkách. Nemám žiadne bolesti,únava nič podobné.len menštruácia stále trvá. Ďakujem za vašu odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto nadmerne dlho trvajúce krvácanie určite nie je normálne. Norethiestron má však viacero nežiadúcich, či vedľajších účinkov, medzi ktoré patrí aj krvácanie. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, či v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Dlhá menštruácia po pôrode

    , Autor: viki1307

    Dobrý den, som 2 mesiace po pôrode. Na kontrole po 600nedelí som nebola úplne vyčistená tak mi dr pichla injekciu na dočistenie čo sa pichá aj po pôrode. o pár dni na to som dostala menštruáciu, konkrétne 1.9. Dnes je 9.9 a je ešte stále krvácam. 2 dni som už len trošku špinila, ale od včera večera znovu krvácam. Pri utz mi našla dr. aj cystu 2cm na utz, tak neviem ci to s tým nejako súvisí. Na kontrolný utz mám ísť 17.9, tak neviem či čakať ... Je takáto menštruácia po pôrode normálna, alebo trvá už dlho? ďakujem za odpoveď a radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, menštruácia po pôrode môže mať aj nepravidelný charakter. Ťažko sa takto objektívne vyjadriť. Odsledujte si to, ak by krvácanie pretrvávalo ešte niekoľko dní, respektívne by sa zintenzívňovalo, navštívte obvodného gynekológa skôr.

  • Tabletka Po a dlhá menštruácia

    , Autor:

    Dobrý deň, mám 17 rokov a asi pred 2 týždňami som užila tabletku Po. Ani nie týždeň na to som dostala menštruáciu ale momentálne už trvá 7 dní namiesto mojich 3-4 dní. A nejako stále neprestáva. (nemám ziadne bolesti) Najviac krvy sa ukazuje práve pri močení. Plus sa mi s menštruáciou objavilo pálenie a svrbenie. Ale kúpila som si rosalgin a je to lepšie. Za odpoveď vám ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, s užitím núdzovej antikoncepčnej tabletky sa môže narušiť menštruačný cyklus. Odsledujte si to. Čo sa týka pálenia a svrbenia v pošve, môže sa jednať o vaginálnu infekciu. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.