Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Silné krvácanie

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor postrebovala by som poradiť antikoncepciu užívam dlhodobo uz visc ako 3roky nikedy som nemala žiadne problémy teraz uz 4menstruaciu mám hrozne silné krvácanie .Chcela by som vedieť ci by pomohlo zmeniť antikoncepciu za inu .Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin silného krvácania môže byť viacero. Je možné, že zmena preparátu hormonálnej antikoncepcie by mohla mať vplyv na intenzitu krvácania zo spádu hormónov. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Menštruácia po kyretáži

    , Autor: Sabči

    Dobrý deň, dňa 25.1.2024 som bola na UPT v 11. týždni, po týždni 1.2.2024 kvôli silnému krvácaniu s dosť tmavými a veľkými zrazeninami mi robili kyretáž, histologia je vraj v poriadku aj na kontrole, ktorú som mala 8.2. bolo všetko v poriadku. Dňa 24.2. večer som začala trochu krvácať, pripomínalo mi to ružový výtok, 25.2. som už začala dosť krvácať, dnes 27.2. mám stále silné krvacanie sem tam sa objavia aj malé zrazeniny krvi ako pri klasickej menštruácii, niekedy mam aj bolesti v podbrušku, môže ísť o menštruáciu alebo ide o nejaký iný problém? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, menštruácia sa po výkone zvykne dostaviť do 4 - 6 týždňov, takže je možné, že sa Vám dostavila menštruácia. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Potrat a menštruácia

    , Autor: Vaneska2024

    Dobrý deň, pán doktor. Volala som môjmu lekárovi nedvíha mi telefón asi dnes neordinuje.
    23.1.24, som.potratila do 28/29.2024 som krvacala, nemala som silné krvácanie.
    Nedostala som ešte menštruáciu a neviem ako to mám teraz riešiť.
    Je možno že som znovu otehotnela? Hneď ako bude môj lekár dostupný budem to riešiť.


    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak aj naozaj došlo k spontánnemu potratu 23.01.2024, menštruácia by sa mala dostaviť o 4 - 6 týždňov od potratu. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach kontaktujte Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.

  • Mirena

    , Autor: Macilaci

    Dobrý deň. P. Doktor.
    Koncom novembra mi bola zavedená Mirena hlavne pre nepravidelne a silné krvacanie. Prvé 3 týždne som spinila. Potom som začala mať bolesti ako pri MS. Menštruáciu som nakoniec mala slabú oproti tomu čo som mirénu nemala ale s bolestami. Cca 4-5 dní. Medzitým po sviatkoch som bola na kontrole Mirena bola na mieste, bolesti sú vraj normálne.
    Potom 2 týždne OK ani špinenie v podstate.
    Teraz min. Týždeň piatok začali bolesti a zase špinenie. Ale bolesti sú silné, hlavne na pravej strane a v podbrušku. Od utorka už je aj krvácanie silnejšie. Od včera bolesti miernejšie.
    Chcem sa spýtať či sú tie bolesti normálne v prvých mesiacoch po zavedení alebo mám ísť zase na ultrazvuk nakoľko v letáku píšu, že pri bolestiach navštíviť lekára.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, aj dlhodobejšie, ako aj bolesti v podbrušku sa môžu po zavedení vnútromaternicového telieska vyskytovať. Je to individuálne u každej ženy. Odsledujte si to. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý zhodnotí stav a určí ďalší postup.

  • Menštruácia

    , Autor: Annie2307

    Dobrý deň pán doktor. Ja som vám nedávno písala ohľadom krvácania, ktoré sa po vysadení Notheristerolu nedostavilo. ( Norethisteron som uzivala 10 dni kvoli intenzivnemu krvácaniu po potrate- čiže prvá menštruácia) Medzitým sme mali s manželom aj styk ale tehotenské testy vykazovali negatívny výsledok. Po týždni meškajucej menštruácie som navštívila gynekológa, kde som sa pýtala ohľadom tohto problému a či sa náhodou niečo somnou nedeje. Jeho odpoveďou bolo, že nebude do mňa pichať injekcie a nenasadí inú liečbu, neurobil mi ani žiadne ultrazvukové vyšetrenie. Vraj mam všetko je v hlave a na menštruáciu si mám počkať, že môže prísť o pár dní alebo nemusí prísť dlhšie obdobie(moja menštruácia nema 28 dňovy cyklus, skor 23-24 dní a nemam ani žiadne priznaky očakávanej menštruácie). Pýtam sa vás je takýto postup na mieste, alebo ako mám reagovať? Prosím vás poraďte mi. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte žiadne ťažkosti, dá sa ešte čakať. Po potrate sa môže menštruačný cyklus zmeniť. Na jednej strane aj chápem Vášho obvodného gynekológa, že Vám menštruáciu nechce zatiaľ vyvolávať, obzvlášť ak bola u Vás nasadená liečba pre silné krvácanie. Mať v tomto období nechránený pohlavný styk nebolo rozumné a zodpovedné, sama si to viete dosť skomplikovať. Tehotenské testy môžu byť aj falošne negatívne. Nepoznám však žiadne bližšie výsledky vyšetrení, USG nález, ani všetky okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Norethisteron a silný menzes

    , Autor: Katka2512

    Dobrý deň p. Doktor, kôli špineniu a veľkým zrazeninám užívam Norethisterone (16-25DC) avšak menštruácia príde so silnými bolesťami a veľmi veľmi silným krvácaním. Zvykne sa to ešte po pár mesiacoch upraviť alebo jednoducho je to vedlajší účinok Norethisterone? Je to skutočná menštruácia alebo krvácanie zo spádu?Všetky vyšetrenia aj krvné testy sú v norme. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin silnej menštruácie môže byť viacero. Medzi časté vedľajšie, či nežiadúce účinky Norethisteronu je aj silné krvácanie. Silné menštruačné krvácanie sa dá riešiť viacerými spôsobmi. Norethisteron však nie je tá najlepšia možnosť, hlavne ak je neúčinná. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, výsledky vyšetrení, USG nálezy, ani ďalšie okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.