Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • sex

    , Autor: hmnm

    dobrý večer prajem chcela by som sa informovať chcem sa ujisťit ms mi meška každy mesiac 1 den styk som mala v januára začiatkom dostala som ms a som si robila tehotenský test viac krat a bol negativny febuar mi meškal jeden den a som si robila tehotenský test a bol negativný a robila som si viacero testov po mesiaci styku a kedže mi meška stale jeden a vy pišete že je potrebne si urobit na 14 den meškania test ale mne meška stale jeden den len a po styku mesiac som si robila naposledy test a bol negativny myslite si že som tehotna ? či to už si namyslam tehotenstvo

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností si myslím, že je viac ako isté, že tehotná nie ste. Meškanie menštruácie jeden deň je v norme. Nemusíte sa obávať. Do budúcna odporúčam mať chránený pohlavný styk, kedy nebudete musieť mať obavy z tehotenstva.

Podobné otázky

  • Menštruacia

    , Autor: Vanny

    Môže nastať zastavenie menštruacii kvôli tomu že som sex mala po roku ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, neide ani tak o to, po akom dlhom čase ste mali pohlavný styk, ale o to, či došlo k otehotneniu alebo nie. Ak došlo k otehotneniu, menštruáciu nedostanete. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruacia

    , Autor: Vanny

    Ahojte ... Mala som sex po dlhom roku bez ochranny pred menštruaciou . Menštruacia mi meška už 5dni
    nemala som ani plodné dni ... Mohla sa mi menštruacia zmeniť alebo môže tam nástať riziko že by som bola tehotná???

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Príčin meškania menštruácie však môže byť viacero. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Sex po vyvolavacke

    , Autor: Domcik111

    Dobrý deň. Ja už som tu písala ohľadom vyvolávacej injekcii kvôli meškaniu menštruacie po tabletke po. Dnes je to piaty deň od vyvolania, mám predmenstruacne bolesti už asi tretí deň. Dnes sme mali s priateľom styk ale chránený, môže to nejako ovplyvniť príchod menštruácie? Na internete som čítala že sex môže menštruaciu aj "vyvolať". Nemohlo to dnešné nejak ublížiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, čisto teoreticky pohlavný styk dokáže "spustiť" menštruáciu mechanickým podráždením maternice. Je to individuálne. Ak ste mali chránený pohlavný styk, poškodiť ste si nepoškodili. Odsledujte si to.

  • Meskajuci menzes

    , Autor: Pauli24

    Dobry den,chcela by som sa spytat.
    Poslednu MS som mala 28.12.2023 - 1.1.2024, MS mi chodi da sa povedat pravidelne. Dalsiu MS som mala dostat 26.1.24, ovulacia bola cca 11.-12.1.,dodnes mi MS neprisla, okrem vytoku ktory zacal 28.1 (prvy den hnedy, no nie pocas celeho dna, dnes 30.1. skor kremovy -aj farebne aj konzistenciou) ... Sex sme mali nechraneny 21.1.2024
    Je pravdepodobnost zeby som bola tehotna? Pockat,ci vyhladat lekara?

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie, vo Vašom prípade aj neskôr. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach, ako aj pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvacanie v case menstruacie .

    , Autor: Natty112

    Zdravím 26.01 som mala dostat menstuaciu s priateľom sme mali sex a po sexe som si všimla krv na nohavičkách bola svetlej farby a fakt jej bolo malo myslela som si ze je to menstruacia dala som si na noc vložku zobudila som sa ráno a bola čistá. Vymenila som si ju no aj ta druha bola úplne čistá
    Bolesti pálenie svrbenie nič nemám neviete z čoho to môže byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Spomínané jednorázové slabé zašpinenie po pohlavnom styku mohlo byť z mechanického podráždenia. Ak praktizujete nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa samozrejme vylúčiť nedá. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.