Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dlhotrvajúca menštruácia

    , Autor: Tinka6

    Dobrý deň. Chcela by som sa len spýtať jednu otázku. Menzes mám od svojich 16-tich rokov a teraz mám 20 a stále sa mi neupravil. Niekedy ho mám aj mesiac a niekedy mám pocit že sa to ani nezastaví aj dva mesiace. Stále krvacam občas málo, občas viac, ale bez bolesti. Raz som bola u gynekológa no ten mi predpísal antikoncepciu a keďže som bola neplnoletá mamina mi ju zakázala. Takže nič som na to neskúšala a odvtedy som nebola na prehliadke a stále to trvá. Teraz som v zahraničí tak to nemám ako vyriešiť. Vedeli by ste mi povedať čím to môže byť spôsobené a čo to môže byť? Moc ďakujem, ja som už zúfalá

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Bez poznania bližších informácií a okolností sa bližšie objektívne vyjadriť neviem. Môže sa jednať o hormonálnu nerovnováhu, ktorú je možné riešiť napríklad aj spomínaným užívaním hormonálnej antikoncepcie. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ako aj absolvovať pravidelné preventívne prehliadky. Lekár na základe vyšetrení stanoví ďalší postup, prípadne nasadí potrebnú liečbu.

Podobné otázky

  • Dlhotrvajúca menstruacia

    , Autor: Renči226

    Dobrý den. Po vysadení HAK mi meškala menstruacia 6 dni, na 7mi den som sa začala špiniť a potom som začala slabo krvácať. Navštívila som gynekológa, ktorý mi predpísal ascorutin ze do týždňa by som mala prestať krvácať ale už je 16ty den a stále krvacam. Vopred dakujem za odpoved a prajem pekny den

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Ascorutin je liek na podporu cievnej steny, na krvácanie pri hormonálnych poruchách nemá vplyv. Bez poznania bližších informácii, okolností a hlavne výsledkov USG a vaginálneho a palpačného vyšetrenia sa Vám neviem bližšie vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Dlhotrvajúca menštruácia

    , Autor: Iva16

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Mám dcéru ktorá ma 16 rokov, je plnšej postavy a prvú menštruáciu dostala v 11 rokoch a bola nepravidelná. Za posledný polrok ju vôbec nemala a po polroku ju opäť dostala a trvá jej už mesiac. Je to normálne?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v začiatkoch menštruovania sa môžu vyskytovať aj niekoľkomesačné pauzy, rovnako tak dĺžka krvácania môže byť rôzna. Môže sa jednať o hormonálnu nerovnováhu a to nie len pohlavných hormónov. Takto sa Vám však objektívnejšie neviem vyjadriť. Ak ani po mesiaci nemá krvácanie tendenciu k slabnutiu či vytrateniu, je vhodné navštíviť najlepšie detského gynekológa.

  • Dlhotrvajúca menštruácia

    , Autor: Viktoria28

    Dobrý deň, mám 17 rokov, a chcem sa spýtať, ako riešiť dlhotrvajúcu menštruáciu a prípadne čím by to mohlo byť spôsobené. Dnes ju mám už presne 2 týždne a stále je pomerne silná, aj bolestivá. Doteraz som ju mala zakaždým vyše týždňa, no takto dlho ešte nikdy..ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, možností, prečo tak dlho krvácate môže byť viacero, takto Vám na otázku neviem odpovedať. Je nutné urobiť vyšetrenia. Odsledujte si to. Ak menštruačné krvácanie neustane do pár dní alebo v prípade zhoršenia ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý určí ďalší postup.

  • dlhotrvajuca menstruacia

    , Autor: jana1188

    Dobry den,
    chcela by som Vás poprosiť o radu. Dnes je to uz 10. deň mojej menštruácie ( 7.1. - 16.1. ) , aj napriek tomu ze uzivam antikoncepciu (Lindynette 20, 3 roky) dnes som uzila 7. tabletku z balíčka a menstruacia neskoncila. V pondelok ( 12.1. ) obsahovala menstruacia aj krvne zrazeniny bolo ich dost a boli vacsie. Nikdy predtým sa mi nic podobne nestalo. Poradila som sa s mojim gynekologom a on tvrdi ze mam brat tabletky dalej a ono to prejde. Tvrdil, ze cysta to nemoze byt, pretoze ked uzivam antikoncepciu netvoria sa. Zacinam sa trosku báť a nejak mu prestavam veriť. Mam 25 rokov, bolesti nemam, len obcas mierny tlak alebo slabe pichnutie. Dakujem Vám za skorú odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    v užívaní pokračujte, avšak ak by krvácanie neprestávalo určite vyhľadajte lekára, nezávisle na HAK môžte mať cystu, alebo iný nález...všetko je možné
    nie je možné a ani zdravé aby ste pri HAK dlhodobo krvácala, je potom naozaj nutné diagnostikovať dôvod krvácania a odstrániť príčínu
    s pozdravom

  • Dlhotrvajúca menštruácia

    , Autor: denisa

    Dobrý večer,
    mám 21 rokov a začala som brať antikoncepčné tabletky Mistra, užila som tabletku v prvý deň menštruácie ako mi prikázala gynekologička,lenže menštruácia mi trvá dodnes, čiže 10 dní .. a neprestáva, chcela by som sa spýtať,či to je normálne alebo mám zmeniť antikoncepciu?
    Ďakujem za vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    počas prvých troch mesiacov pri užívaní antikoncepcie sa môžu objaviť poruchy cyklu, nie je to zatiaľ dôvod na zmenu antikoncepcie, ak by však problémy pretrvávali požiadajte lekárku o zmenu antikoncepcie.