Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • menzes mešká

    , Autor: viki92

    Dobrý deň. Chcem sa opýtať, dňa 16.12.2019 som dostala menzes ale doteraz ho nemám. Mešká mi sice asi jeden den podla vypoctu, ale bola som chora minuly tyzden mi trosku vysla krv a odvtedy nic ani menzes... mala som po menstruacii v decembri styk s priatelom ale s tym ze sa vo mne nedokoncil. Moze ta choroba byt dosledok toho ze mi meskaju kramy lebo moznost otehotnenia je nulova vsak

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruáciu ma vplyv viacero okolnostísť a faktorov. Ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Vzhľadom k okolnostiam, môže mať ochorenie vplyv na menštruačný cyklus a samotnú menštruáciu, ale s istotou Vám to nikto nepovie. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Menzes

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň, včera som tu písala len som sa nevyjadrila úplne presne. 19.1 som užila tabletku po. Menzes mi vo februári nechodil ani po 14dnoch meškania, bola som na vyvolavacke na 15ty deň. Menzes prišiel šesť dní na to. Dnes som mala dostať menzes, mám bolesti v podbrušku ako pred menštruáciou. Tento mesiac som styk ani nemala. Môže mi menzes meškať aj z dôvodu vyvolavacky minulý mesiac? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže, keďže bola menštruácia minulý mesiac vyvolávaná, došlo k posunutiu menštruačného cyklu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tabletka po

    , Autor: Ladajda

    Dobrý deň, minulý mesiac som užila tabletku po, menštruácia prišla po pár dňoch kedy som mala len špinenie. Trvala normálne, následne som mesiac nemala styk. Momentálne mi menzes mešká deň čo sa mi ešte nikdy nestalo. Užila som tabletku EllaOne môže to mať za následok že mi mešká menzes?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, deň meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Tabletka núdzovej hormonálnej antikoncepcie často spôsobuje znepravidelnenie menštruačného cyklu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškajúci menzes

    , Autor: Kristína_Tomečková_1211060846

    Dobrý deň, 13 dní mi mešká menzes, 2 testy negatívne. Som rok po pôrode. Doteraz mi menzes meškal nanajvýš 9 dni. Mám strach čo by to mohlo byt, bolia ma krize a mám biely vytok. Momentálne som aj chorá. Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, choroba môže mať vplyv na meškanie menštruácie. Príčin však môže byť viacero. Záleží tiež aj od toho, či ešte kojíte, či užívate nejaké lieky, ... Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Meskajuca menstruacia

    , Autor: Katuskake85

    Dobry den
    Mam otazku uzivala som Hak ale vysadila som ich 3mesiace to bolo skor spinenie ako krvacanie teraz mi menzes meska 6 dni
    Bola som aj na vysetreni vsetko je v poriadku .
    Kedy mozem ocakat menzes a kedy zacat opet uzivat tabletky.
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Ak ste mali pred užívaním hormonálnej antikoncepcie nepravidelný menštruačný cyklus, dá sa očakávať, že bude nepravidelný aj teraz, po jej vysadení. Z opätovným užívaním hormonálnej antikoncepcie môžete začať po konzultácii s Vašim obvodným gynekológom. S užívaním prvej tabletky kostra sa začína obvykle v prvý deň menštruácie.

  • Menzes mešká 2 mesiace

    , Autor: lucka10

    Pán doktor chcela by som sa spýtať, dcérka bude mať 14 rokov. Menzes má cca rok.Mešká jej už však 2 mesiace.Chcem sa spýtať,či je to normálne v jej veku,že takto mešká menštruácia.Vďaka za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to pomerne časté. Niekedy začnú dievčatá menštruovať aj v desiatich, či jedenástich rokoch, menštruujú pár mesiacov a potom sa menštruácia zastaví a obnoví sa po niekoľkých rokoch, kedy už naberá pravidelný charakter. Je to hlavne otázka hormónov. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte detského gynekológa.