Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,316 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvacam

    , Autor: eliska-3

    Dobrý deň musela som v 25 tt porodiť mŕtve babo, bolo to 22.10. O mesiac 24.11. Som dostala MS.
    6. 12. Som bola na preventívne a všetko OK. A včera 7.12. Som ráno trochu kráčala a zvyšok dna hnedý výtok, dnes ráno 8.12.znovu ráno trochu krvacam červená krv. Co to môže byť? Pobolieva ju trochu aj kríze a vaječníky ale nie silno.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak Vám bol vrámci preventívnej prehliadky robený aj výter z pošvy, respektíve ster na cytologické vyšetrenie, špinenie môže byť spôsobené tým. Môže sa jednať aj o ovulačné krvácanie, ak ste v predpokladanom strede cyklu. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Krvácanie mimo cyklu

    , Autor: veva24

    Dobrý deň, som 7 mesiacov po sekcii. Normálnu menštruáciu som dostala hneď po šestonedelí.
    Aktuálne už 15 deň slabo krvácam. Už som takéto niečo mala pred tehotenstvom a bol to polyp. Ten mi bol odstránený na preventívke 12/23 som mala maternicu čistú.
    Myslíte, že ide znovu o polyp alebo nejakú inú poruchu? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí možnú príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

  • Kyretaz

    , Autor: Bukinka

    Dobrý deň,17.02. bola vykonaná kyretaz po 4 týždňovom krvácaní,hystologia vv poriadku až na to že mám endometriózu bez atipii,ide 6 týždeň a ešte som nedostala menštruáciu,ale už 3 deň mám bolesti a iné príznaky akoby som ju mala,len nekrvacam,môže prebiehať menštruácia bez krvácania?Ďakujem a harmonogram mám v poriadku

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po zákroku sa menštruácia zvykne dostaviť po 4 - 6 týždňoch od zákroku. Spomínané pobolievanie podbruška môže byť prejavom PMS (predmenštruačného syndrómu). Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • Nizki hcg

    , Autor: Andersomova

    Dobry den.pán doktor.mam otazku
    Prosim poradte mi.
    posledna nenštruacia bila 12.2.teaz by som mala dostat 11.3.ked že mám pravidelne 28 dnovi ciklus
    9.3 som špinila trošičku taku tmavo hnedej farbi a druhi den zase trošku už bledej farbi a 3 den kremovej farbi.išla som gynekologovi na ultrazvuk nič nebolo vidno.bral mi krv na hcg a visledok 3,19.podla gynekolog mi povedal že je to tehotenstvo a že mám ist zopakovat hcg o 2 tyždne .teraz ne chapem som tehotna alebo nie.možem považovat za tehotenstvo.?hcg može ešte stupat alebo je to biochemicke?ale ne krvacam.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, hodnota beta HCG od 0 do 5 mIU/ml je negatívna, takže tehotná nie ste. Príčin špinenia môže byť viacero. Môže sa jednať aj o počínajúcu menštruáciu. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorého v prípade ťažkosti alebo nejasností navštívte.

  • Krvácanie počas užívania HAK

    , Autor: Mimi321

    Dobrý deň,
    mám 39 rokov, zdiagnostikovaé predčasné ovariálne zlyhanie. Môj gynekológ mi predpísal HAK Drovelis na udržanie cyklu. Po 1,5 roku užívania som mala zvýšené pečeňové testy, tak sme HAK na 4 mesiace vysadili. V januári mi bez menzes opäť nasadil HAK (krvné testy v poriadku), využívala som celý blister a od krvácania z vysadenia krvácam stále. momentálne som 16DC. Intenzita krvácania je normálna mierne silnejšia rovnako ako počas menzes čiže nejde o špinenie. Ostáva mi 9 aktívnych tabliet z druhého blistra, ale k zastaveniu krvácania nedošlo, dokonca sa mi zdá že sa stupňuje. Môj lekár má momentálne dovolenku, tak píšem sem či mám počkať, pokračovať v užívaní alebo mám navštíviť zastupujúceho gynekológa.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie a v prípade, že krvácanie nie je intenzívne, si to odsledujte. Takto je však tažké sa bližšie objektívne vyjadriť. V prípade intenzívneho krvácania, či ťažkostí navštívte v prípade potreby aj zastupujúceho gynekológa.

  • Anovulacia a krvacanie v 18ty den cyklu

    , Autor: AnnaKra

    Dobry Den, moj menstruacny cycklus trva v priemere 25 dni (niekedy 26-17). Pri merani LH hormonu, jeho zvysenie nastava na cca10den cyklu. Pri sonograme mi zistila tento cyklus anovulaciu. Pred menstruaciou zvyknem spinit na 20ty den cyklu jeden den. Tento anovulacny cyklus krvacam na 18ty den cycklu. Je to svetla krv, nie ako pocas menstruacie. Viete mi poradit, s cim by mohol byt problem?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin zakrvácania môže byť viacero. Nedá sa však vylúčiť ani ovulačné špinenie, aj keď na USG nebolo vidieť dominantný folikul. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.