Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň p.doktor ja som vám písala minule o tej omylom užitej tablete Karhla a, že môj gynekológ mi nato predpísal užívať norethison, ktorý som užívala no ,asi som urobila riadnu chybu.Od utorka som začala užívať Karhlu no už nejaké dní pociťujem bolesť žalúdka a už 11den krvacam v piatok ráno som trochu viac krvácala aj sobotu trochu viac ,ale inak je to norme no včera som mala dosť silné bolestí žalúdka močového mechúra a prsníkov a aj zvracanie bolo to viac intenzívne a necítila som sa ok skôr mi bolo viac zle ,ako inokedy môže to spôsobovať Karhla,či to je následok užívania aj norethisonu a hneď nato karhly,lebo vôbec si neviem predstaviť,ako dlho budem, ešte krvácať.A to 19.7 mi ukazuje ďalší menzes,čo nie som úplne rada,lebo vtedy sme na dovolenke a dosť mi to aj skomplikuje pobyt .Mám sa začať obávať tak dlhého krvácania?či je to normálne a dá sa to aj do poriadku samé ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Ako som Vám už písal minule, nerozumiem, prečo Vám Váš obvodný gynekológ nasadil Norethisteron za okolností, že užívate hormonálnu antikoncepciu Karhla. Krvácanie je následok kombinácie užitia dvoch hormonálnych preparátov. Najvhodnejšie je navštíviť Vášho obvodného gynekológa, s ktorým prekonzultujte ďalší postup.

Podobné otázky

  • menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň v piatok sim zobrala poslednu tabletku antikoncepcie Daylla v Pondelok som dostala menstruaciu velmi slabu chcem sa spytat ci je to normalne pri tejto antikoncepii ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to úplne normálne. Ku krvácaniu zo spádu hormónov dochádza štandardne na 3 - 4 deň pauzy. Krvácanie je väčšinou slabé. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Menstruacia u 14 ročnej

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcela by som sa opýtať dcéra ma 14 rokov a už 3 mesiace jej mešká menstruacia, ale ma aj priesvitný až skoro do biela výtok, ktorý dosť smrdí. Čo to kože znamenať ? Menzes 1 krát dostala ako 12 ročná .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie je ničím výnimočným, ak dievča dostane svoju prvú menštruáciu, párkrát, prípadne aj rok odmenštruuje a následne nemá menštruáciu niekoľko mesiacov, aj rok. Najčastejšou príčinou je hormonálna nerovnováha vplyvom vývinu, čo je pomerne časté. Ak však je prítomný zapáchajúci výtok, môže sa jednať aj o infekciu. Ťažko povedať. Je to však otázka pre detského gynekológa. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Menzes po mimomaternicovom tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    Mala som rupturu vajcovodu kvoli mimomaternicovemu tehotenstvu, bez kyretu. Par dni po operacii bolo krvacanie a odvtedy so. 2x dostala velmi slabe spinenie - doktor vravel, ze to asi treba pokladat za menzes. Nasledne vsak uz takmer 50 dni neprislo nic. Bolesti a pms mam velke. Pred 5 dnami som bola u gynekologa, pichol Agolutin, hcg bolo 0. Sliznica 10 mm, bez nalezu. Pocitovo mam uz vyse 3 tyzdnov dojem, ze kazdu chvilu pride menzes. Mavam aj zavraty a pocit nevolnosti, bolest krizov, hlavne na strane, kde to bolo operovane. Obcas bolest vystreluje aj smerom hore. Takisto obcas aj silne nocne potenie. Pred 3 tyzdnami som zaroven prekonala covid. Mam si robit starosti, alebo cakat?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov a okolností. Nevylučujem aj vplyv COVID-19 na znepravidelnení menstruačného cyklu, ako aj možnosť stále pretrvávajúceho postCOVIDového syndrómu. Po podaní Agolutinu by sa menštruácia mala dostaviť najčastejšie do 7 až 10 dní. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Cyklus

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. April máj jún júl som mala menzes pravidelne potom august vynechal a v sept prišiel o týždeň neskôr a nebol tak silný ako zvyknem mať, ešte spomeniem že koncom augusta som prekonala covid brala som aj antibiotiká. Teraz mi menzes meska opäť týždeň, teda to znamena že som v septembri mala anovulacny cyklus??mam už po 40ke a nie je to prvý krát čo mi vynechal.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného menstruačného cyklu môže byť viacero. Nevylučujem ani vplyv COVID-19. To, že Vám teraz mešká menštruácia týždeň nehovorí o ovulačnom cykle. Ovulačný a menštruačný cyklus sú dva samostatne prebiehajúce cykly, ktoré na seba nadväzujú ale prebiehajú samostatne. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ella one a slabá MS

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Ešte 25.8.2024 som v dôsledku zlyhania antikoncepcie (prezervatívu) bola nútená použiť núdzovú antikoncepciu Ella one, ktorú som užila po 14 hodinách. V Septembri sa mi menstruacia dostavila aj keď meškala a bola slabšia. A tento mesiac, teda v októbri prišla akoby skôr o 7 dní, a taktiež je slabšia. Je to v poriadku a bežné po užití tejto tabletky? Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tabletka núdzovej hormonálnej antikoncepcie môže spôsobiť znepravidelnenie menstruačného cyklu, ako aj ovplyvniť intenzitu krvácania. Za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.