Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Špinenie namiesto menštruácie

    , Autor: majka20

    Dobrý večer, v čase, keď som mala dostať menzes(25.6.),mi začal hnedý výtok, ktorý sa strieda so slabým krvácaním a toto mi trvá stále. Test mi vyšiel negatívny, robila som ho 1.7. Mám 17 rokov a nepravidelný cyklus. O čo by mohlo prosím vás ísť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, možností je viacero, takto Vám však objektívne neodpoviem. Aj za predpokladu nepravidelného cyklu by sa dlhodobejšie špinenie alebo krvácanie nemalo vyskytovať. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkosti navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Špinenie namiesto menštruácie

    , Autor: Lýdia55

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či je normálne pri relatívne nepravidelnom cykle pár dní slabého špinenia (s miernym omeškaním, čo je u mňa bežné) namiesto menzesu. Pohl. styk som ešte nemala, nie je dôvod zvažovať tehotenstvo. Ďakujem vopred za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, niekedy môže menštruácia prebiehať iba vo forme špinenia. Nemusí sa jednať o nič vážne, ani o patológiu. Odsledujte si to.

  • Menštruačné problémy

    , Autor: Viemviem

    Dobrý deň, v čase, keď sa mi mala dostaviť menštruácia som iba mierne špinila, pričom toto špinenie pretrváva už takmer 2 týždne. Zo začiatku to bolo silnejšie, teraz už len trochu. Inak ma nič nebolí, nepáli ani nesvrbí. Menštruáciu mám pomerne nepravidelnú takže akékoľvek výkyvy sú u mňa bežné. Avšak takéto dlhotrvajúce špinenie namiesto menštruácie nemávam. Ak dostanem menzes, trvá spravidla 5 dní pričom taktiež bolesti a krvácanie sú skôr mierne. Mám 26 rokov. Mala by som vyhľadať lekára? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, myslím si, že bude vhodné gynekologické vyšetrenie. Takto Vám pomôcť neviem.

  • Špinenie namiesto menštruácie

    , Autor: X

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či je pravdepodobné, že som tehotná ak namiesto klasickej menštruácie prišlo len 3-4 dňové špinenie. HA som vysadila na začiatku januára, 2 mesiace prišla menštruácia na čas, tretí mesiac vynechala, štvrtý prišla o týždeň skôr a teraz prišla pár dni neskôr (cca v pôvodnom cykle), akurát miesto krvácania len špinenie 3 dňové. Pohlavný styk bol chránený (pharmatex) a neurobil sa dnu 28.3., pričom tehotenský test 19.4. vyšiel negatívny. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po vysadení hormonálnej antikoncepcie, navyše za predpokladu, že ste mali menštruačný cyklus pred nasadením hormonálnej antikoncepcie nepravidelný, môže byť menštruácia nepravidelná alebo iba vo forme pár dňového špinenia. Ak bol navyše tehotenský test negatívny, nemyslím si, že ste tehotná. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí kontaktujte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe odberu krvi na beta HCG jednoznačne potvrdí alebo vylúči tehotenstvo.

  • Špinenie namiesto menštruácie

    , Autor: Emilka123

    Dobrý deň,beriem antikoncepciu už cez dva roky, tesne pred pauzou na menštruáciu som dostala špinenie s miernou krvou až do konca prestávky som normálnu menštruáciu nedostala...robila som si dva teh.testy a vyšli negatívne,predtým som však mala mykózu. Čo to môže znamenať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa môže objaviť špinenie aj pár dní pred pauzou, rovnako tak môže krvácanie z vysadenia prebiehať iba vo forme špinenia. Nemusíte sa obávať. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie namiesto menštruácie

    , Autor: Zlovlk

    Dobrý deň.
    Mávam nechránený styk, skôr v čase menštruácie alebo tesne pred a po nej. Mala som mať menštruáciu 30.06., ale prišla skôr a to 24.6., ale bola intenzívna ako inokedy.
    16.7. som mala neprerusovany styk a menštruácia podľa posunutej poslednej mala prísť 28.7., lebo mám zhruba 34 dňový cyklus a menštruácia mi trvá 7 dní. Dva dni pred tým som si zaviedla Gynazol gel z dôvodu mykozy, ktorý mi predpísala lekárka. Lenže menštruácia...ak sa to dá tak nazvať prišla zasa skôr a to 25.7. s tupou bolesťou,
    pri ktorej som myslela že moja maternica opusta moje telo ..ale vzala som tabletku a od vtedy žiadne bolesti, ale len také špinenie dva dni, tretí deň trocha viac...také tmavé a aj taká krv ako s vytokom, štvrtý deň slabo a piaty deň skoro nič. Dokopy to nebolo ani na jednu vložku. A piatym dňom to skončilo, o dva dni skôr a vôbec som nemala žiadne bolesti ..naopak cítila som sa veľmi dobre celé dni, čo je nezvyk. Dnes 1.8. som si aj spravila test hneď ráno, lenže bol negatívny. Neberiem žiadne lieky, som zdravá a mám už dve deti, žiaden stres...
    Čím to, prosím Vás, teda bude? Ešte sa nestalo, aby som len spinila, mám veľmi silnú menštruáciu a toto bolo slabulinke...môžem byť tehotná aj napriek negatívnemu testu. Robila som ho podľa Vás skoro?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo nie je vylúčené aj napriek t.č. negatívnemu testu. Ak máte vaginálnu infekciu, aj tá môže mať vplyv na menštruáciu. V prípade akýchkoľvek ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý najlepšie pozná všetky informácie o Vás a vie na základe odberu krvi potvrdiť alebo vylúčiť prípadné tehotenstvo.