Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Divna menstruacia

    , Autor: kativa12

    Dobry den.
    Mam na vas 2otazky:
    1.Som presne 3mesiace po sekcii. Sekcia bola z dovodu prenasania, neotvarala som sa. Dali mi vaginalne tablety, nepomohlo to. Pri sekcii som velmi vela krvacala, nechcela sa mi stiahnut maternica. Jazva sa hoji. Je vsak normalne,ze sa ma zvykne brucho silnejsie pobolievat aj 3mesiace po sekcii?

    2. Dalsia otazka sa tyka menstruacie. Pred tehotenstvom som mala menstruaciu 5-7dni. Velmi bolestivu. Bolelo ma podbrusko, bolo mi na zvracanie. Po porode som takmer cele sestonedelie krvacala. Po sestonedeli som asi po 2tyzdnoch dostala menstruaciu. Trvala 3dni - silna + bolest v krizoch. Potom som 2dni uz nekrvacala (myslela som,ze menstruacia skoncila) a po tych 2dnoch som znova krvacala este 2dni. Akoby starsiu krv.
    Teraz tento mesiac som menstruovala znova. Zopakovalo sa to. Menstruaciu som mala 3dni. Potom 2dni nic. A aj preto sme mali s manzelom pohlavny styk. Myslela som si,ze mi menstruacia skoncila, lebo pekne pomaly koncila, menej som krvacala ten treti den a zrazu z nicoho nic sa mi vratila silnym krvacanim. Otazka teda znie: Je normalna ta pauza v menstruacii? Ze som 2dni nemenstruovala? A ze teraz mam menstruaciu znova? Nevadi,ze tie 2dni som zo seba tu krv nevylucovala?

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tri mesiace po sekcii uz rana musí byť zhojená, bolesti v podbrušku by už pretrvávať nemali, občasné menštruačné bolesti môžu byť prítomné. Prvé menštruácie po pôrode môžu byť nepravidelnejšie a môžu trošku haprovať. Odsledujte si to. V prípade akýchkoľvek ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Divná menštruácia

    , Autor: dadi

    Dobrý deň pán doktor. Mávam 29-30dc .. tento mesiac sa mi to nejak prdĺžilo, spravila som si test, dodnes som testovala každý deň, všetky testy mi robili druhé čiarky ale veľmi slabunké.. este medzi tým som na na 35dc trosku mala krv na tampóne, od vtedy som potom nemala, este som googlila, ze mohlo ist o uhniezdovanie. Dnes som si spravila test, uz bol cisto negativny, do hodiny ma začalo strašne boliet v podbrušku, aj sa tak nafúklo trošku. Ležala som na posteli, a niečo som zacítila v pošve, ( uz som ten pocit zazila pri porode, lebo už 2 deti mam) rychlo som šla do vane a vypadol zo mňa kus zrazeniny, zmestil by sa do dlane, na vložke mám také kusy, vlasočnicove a obrovské bolesti, take som nikdy pri ms nemala, o čo prosim vás môže ist ? Co mi to spôsobilo ? Dakujem za skoru odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj napriek podrobnému opisu sa Vám jednoznačne neviem bližšie objektívne vyjadriť. Príčin ťažkostí môže byť viacero. Samozrejme, tehotenstvo sa tiež vylúčiť nedá. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, okolnosti, ani výsledky vyšetrení, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, prípadne gynekologickú pohotovosť.

  • divna menstruacia

    , Autor: heslojekreslo1

    Dobry vecer..mam 33 r..poprosila by som sa opytat..neviem co to moze byt..menstruaciu som mala teda termin 4.7 ale trosku mi meskal tak som mala 7.7 lenze bol hnedy vytok cely den, 8.7 takisto hnedy vytok a 8.8 bol velmi ale velmi silny menzes az cely den boli aj neskutocne neustale zrazeniny na wc aj v kupelni ked som sa okupala,nedalo sa zastavit,davala som si na rychlo maxi vlozky teda uz na noc a vo stvrtok prestalo krvacat teda 9.8 bola cista vlozka ale bol opet hnedy vytok a skoncil mi 11.7 ..neviem prvy krat sa mi to stalo..mam 3 rocnu dcerku..mavam menstruacne prve tri dni mavam normalny menzes...ked som stretla kamaratku bavili sme sa ze ona mala mikropotrat..moze to suvisi stym? v piatok som objednana ku gynekologa..bojim sa ist tam..lebo som nevedela co to mohlo byt..mohla som ist skor? nebude vadit tyzden a pol bez kontroly, a co mi tam budu kontrolovat? vopred dakujem s pozdravom ORAVCOVA

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    dôvodov na iný typ menštruácie je mnoho, mohlo ísť o viaceré dôvody
    U lekára sa skontroluje UZV, aká je vysoká sliznica, či nemáte náhodou cysty a podobne
    s podzravom