Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotenstvo?

    , Autor: Kika_d2

    Dobrý deň, v utorok (18. 6.2019) som bola u svojej gynekológičky stým, že mi menštruácia mešká 17 dní ale testy sú negatívne. Ona povedala len toľko, že mám sliznicu vysoko ale ešte tam nič nevidí. Menštruácia sa ani do dnes nedostavila, už to je 21 dní. Myslíte, že sa môže jednať o tehotenstvo? Menštruácia mi ešte takto nikdy nemeškala, maximálne týždeň aj to zriedkavo. Spomínala aj to že mám polycystické vaječníky ale nechápem čo tým chcela povedať.. Vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenstvo Vám vie obvodný gynekológ zistiť odberom krvi na beta HCG alebo ultrazvukovo. Polycystické vaječníky môžu spôsobovať meškanie menštruácie. Neviem aký postup zvolila Vaša obvodná gynekologička a keďže nepoznám všetky okolnosti ani informácie, bližšie sa vyjadriť neviem. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Apreg

    , Autor: lucik19

    Dobrý deň, dnes som tu písala ohľadom uzitia tej núdzovej antikoncepcie konkrétne Apreg, tri dni po skončení menštruacie, dnes je to piaty deň od uzitia tabletky, zároveň to však vychádza dnes aj na plodne dni. Ako som ráno písala tak mala som tmavo hnedý výtok a bolesti v podbrušku, teraz je to však už červená krv a také ako keby krvné zrazeniny (väčšie kúsky). Tabletku som v minulosti už užila a nikdy sa mi toto nedialo. Moja gynekologicka má dovolenku, preto je toto zatiaľ jediná možnosť ako sa dozvedieť viac. Môže to všetko byť spôsobené tabletkou? Nemôže sa jednať o tehotenstvo? Tabletka bola uzita do dvoch hodín, a bola uzita len pre istotu ( z dôvodu vyvrcholenia do prezervatívu, no pri vyberaní som mala pocit že sa niečo dostalo aj mimo kondómu, preto sme sa rozhodli ju kúpiť) ďakujem a vopred sa ospravedlňujem za toľko správ

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nenapíšem Vám nič iné, ako som Vám napísal. Ak nedošlo k porušeniu kondómu a tabletku ste užili včas, tehotná nebudete. Príčin špinenia však môže byť viacero. Môže to byť vedľajší účinok núdzovej antikoncepcie, ako aj sa môže jednať o ovulačné krvácanie. Odsledujte si to.

  • Môžem byť tehotná?

    , Autor: Michi2930

    Dobrý deň p.doktor, v čase končiacej menštruácie sme mali pohl.styk, a došlo k "nehode", hneď ráno som si dala tabletu Escapelle, podotýkam, že som 6 mesiacov po pôrode. Dnes je to tretí deň, čo mi mešká menštruácia, prosím Vás, má význam robiť si tehu test? Môže ísť len o rozhodenie cyklu, či je možné aj tehotenstvo? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Tehotenský test si však zatiaľ nemá zmysel realizovať. Meškanie menštruácie tri dni ešte nič neznamená, navyše, v prípade ak ešte kojíte. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • menzes

    , Autor: melkaaa

    zdravím pán doktor. Mám 18 rokov a nemala som ešte vaginálny pohlavný styk nakoľko sa na to necítim. Skúšala som však anál. Naposledy som mala s partnerom chvíľku kedy sme mali orálny sex a on sa urobil. Na penise mu ešte nejaký ejakulát ostal a po cca 3 minútach sme sa pokúsili o vaginálny sex lenže som sa na to necítila. partner sa obtrel pár krát penisom o mňa a ja sa bojím, že nejaké spermie mohli naskočiť dnu. nakoľko dnes je 4 deň čo mi menštruácia mešká, ja podľa vás možné tehotenstvo? stalo sa to keď som mala 10 deň cyklu ale nekrvácala som. dnes som aj mala trochu svetlo cervenej krvi a sopľavej konzistencie na papieri keď som bola na wc.to isté som mala týždeň dozadu. je to možné implantačné krvácanie? Vďaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nedošlo k vaginálnemu pohlavnému styku, tehotná nebudete. Príčin špinenia, či celkovo poruchy menštruačného cyklu môže byť viacero. Ak však došlo k vaginálnemu pohlavnému styku, hoci len na krátku dobu, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • Meškanie

    , Autor: lucik19

    Dobrý deň. Tento mesiac som mala zápal pošvy a taktiež aj zápal močových ciest a rúry. Minulý mesiac som mala antibiotiká cezfil, ale menštruáciu som dostala načas. Tento mesiac som užívala jenamazol a taktiež jednodňový kanesten. Doktorka mi ešte aj predpísala vaginálne probiotiká. Na močové cesty beriem nejaký urinal block. Mešká mi menštruácia už tretí deň, mám však bolesti v podbrušku, hormonálne akné a zvýšenie chuti do jedla. Ide však aj o to že som v období plodných dní mala styk. Bol však chránený kondómom. Taktiež som mala styk aj deň pred tým ako som mala dostať menštruáciu - chránený. Je možné aj tehotenstvo? Alebo môžu za to meškanie tie lieky alebo zápaly? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku je pravdepodobnosť tehotenstva veľmi malá. Pár dní meškajúca menštruácia je pravdepodobne spôsobená prekonanými zápalmi a užívaním liekov a antibiotík. Podľa opisu sa už u Vás objavujú predmenštruačné príznaky. Odsledujte si to.

  • Meskajuca menstruacia

    , Autor: vikkky

    Dobrý deň, koncom mája som brala 2antibiotiká na Helikobakter. Momentálne beriem taktiež antibiotika, keďže som chorá. Menštruácia mala prísť priblizne 14.6. (Mavam ju nepravidelnu ale nezvykne meškať az takto..) Mešká približne 10 dní. Posledne dva dni cítim bolesť v podbrusku a taktiež spodneho chrbta, predtým, pred tou bolestou dva dni som pociťovala bolest pri dotyku. Môže byť meškanie menzesu spôsobené ATB? Alebo môže ísť o tehotenstvo? Pohlavný styk nechránený s tým, ze priateľ ejakuluje mimo.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť u Vás viacero. Antibiotiká majú často vplyv na menštruáciu. Avšak za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia! Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach, ako aj pre jednoznačné potvrdenie či vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.