Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,688 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry,chcem ss opytat 18 a 19.12 som si nevzaka antikoncepcnu tabletku teda 19obe ale az po obvyklom case.cize prva meskala viac ako 24h.je mozne ze son koli tomu dostala menstruaciu skor o tyzden? Ked som ju dostala tak som prestala uzivat ant.a zacnem znovanovym blistrim klasicky po 7dnovej pauze ktoru mam vzdy pocas menstruacie.uzivam triregol dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    krvácanie by nemalo pre onesorenie prísť skôr, ak ste už krvácať začala , normálne pokračujte v užívaní a následne si urobte pauzu
    prestať by ste nemala, cyklus môžte lubovoľne predĺžiť, nie však skarovať!narušíte si tým cyklus a tiež antikoncepčný účinok!
    s pozdravom

Podobné otázky

  • menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň v piatok sim zobrala poslednu tabletku antikoncepcie Daylla v Pondelok som dostala menstruaciu velmi slabu chcem sa spytat ci je to normalne pri tejto antikoncepii ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to úplne normálne. Ku krvácaniu zo spádu hormónov dochádza štandardne na 3 - 4 deň pauzy. Krvácanie je väčšinou slabé. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Menstruacia u 14 ročnej

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcela by som sa opýtať dcéra ma 14 rokov a už 3 mesiace jej mešká menstruacia, ale ma aj priesvitný až skoro do biela výtok, ktorý dosť smrdí. Čo to kože znamenať ? Menzes 1 krát dostala ako 12 ročná .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie je ničím výnimočným, ak dievča dostane svoju prvú menštruáciu, párkrát, prípadne aj rok odmenštruuje a následne nemá menštruáciu niekoľko mesiacov, aj rok. Najčastejšou príčinou je hormonálna nerovnováha vplyvom vývinu, čo je pomerne časté. Ak však je prítomný zapáchajúci výtok, môže sa jednať aj o infekciu. Ťažko povedať. Je to však otázka pre detského gynekológa. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Menzes po mimomaternicovom tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    Mala som rupturu vajcovodu kvoli mimomaternicovemu tehotenstvu, bez kyretu. Par dni po operacii bolo krvacanie a odvtedy so. 2x dostala velmi slabe spinenie - doktor vravel, ze to asi treba pokladat za menzes. Nasledne vsak uz takmer 50 dni neprislo nic. Bolesti a pms mam velke. Pred 5 dnami som bola u gynekologa, pichol Agolutin, hcg bolo 0. Sliznica 10 mm, bez nalezu. Pocitovo mam uz vyse 3 tyzdnov dojem, ze kazdu chvilu pride menzes. Mavam aj zavraty a pocit nevolnosti, bolest krizov, hlavne na strane, kde to bolo operovane. Obcas bolest vystreluje aj smerom hore. Takisto obcas aj silne nocne potenie. Pred 3 tyzdnami som zaroven prekonala covid. Mam si robit starosti, alebo cakat?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov a okolností. Nevylučujem aj vplyv COVID-19 na znepravidelnení menstruačného cyklu, ako aj možnosť stále pretrvávajúceho postCOVIDového syndrómu. Po podaní Agolutinu by sa menštruácia mala dostaviť najčastejšie do 7 až 10 dní. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Cyklus

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. April máj jún júl som mala menzes pravidelne potom august vynechal a v sept prišiel o týždeň neskôr a nebol tak silný ako zvyknem mať, ešte spomeniem že koncom augusta som prekonala covid brala som aj antibiotiká. Teraz mi menzes meska opäť týždeň, teda to znamena že som v septembri mala anovulacny cyklus??mam už po 40ke a nie je to prvý krát čo mi vynechal.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného menstruačného cyklu môže byť viacero. Nevylučujem ani vplyv COVID-19. To, že Vám teraz mešká menštruácia týždeň nehovorí o ovulačnom cykle. Ovulačný a menštruačný cyklus sú dva samostatne prebiehajúce cykly, ktoré na seba nadväzujú ale prebiehajú samostatne. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ella one a slabá MS

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Ešte 25.8.2024 som v dôsledku zlyhania antikoncepcie (prezervatívu) bola nútená použiť núdzovú antikoncepciu Ella one, ktorú som užila po 14 hodinách. V Septembri sa mi menstruacia dostavila aj keď meškala a bola slabšia. A tento mesiac, teda v októbri prišla akoby skôr o 7 dní, a taktiež je slabšia. Je to v poriadku a bežné po užití tejto tabletky? Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tabletka núdzovej hormonálnej antikoncepcie môže spôsobiť znepravidelnenie menstruačného cyklu, ako aj ovplyvniť intenzitu krvácania. Za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.