Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,457 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • menstruacia po porode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.Chcem sa poytat ako dlho moze trvat menstruaci po porode?Rodila som 31.1.Menstruaciu som dostala 2.4.a mam ju este do teraz.Nie je silna len sa mi zda ze ju mam dlho.Malu aj kojim a krvacam vecinou po kojeni.Este som nebola u gynekologa na kontrole po sestonedeli lebo mal dovolenku a teraz mam menstruaciu.
    Kedy by som mala za nim zajst az ked mi skonci menstruacia alebo aj skor?Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    vôbec sa zatiaľ nemusíte znepokojovať. Pri dojčení môže byť charakter menštruácie iný a jej trvanie 7 dní nie je nič patologické. Pri kojení krvácate viac preto lebo dochádza k vylučovaniu hormónov a následným sťahom maternice. Lekára navštívte po skončení menštruácie.

Podobné otázky

  • Nepravidelna menštruácia po pôrode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem
    Som takmer 5 mesiacov po pôrode
    Prvú menštruáciu som dostala takmer po 3 mesiacoch trvala len 2 dni. Ďalšia prišla po 14 dňoch. Potom po 21 dňoch ta bola na začiatku veľmi silná. Posledná prišla po 27 dňoch.
    Teraz je už 30 deň a nič. Tehotenský test je negatívny.
    Môže to byť takéto nepravidelne po pôrode prosím vás. Bojím sa že je to niečo vážnejšie. Čo ma ešte napadlo ze mám možno znovu e coli môže to byť aj preto?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, nie je ničím výnimočným, že po pôrode je menštruačný cyklus nepravidelný. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Nemusí sa jednať o nič vážne. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Absencia menštruácie a dojčenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    Chcela by som sa opýtať či je normálna absentujúca menštruácia počas dojčenia, ak už menštruácia po pôrode prišla. Ide o to, že po pôrode som menzes dostala v marci, mala som pravidelne v apríli a v máji, ale iba deň. Odvtedy sa menzes nedostavil, navyše som za krátky čas dosť pribrala v oblasti brucha, cítim únavu, a časté závrate. Krvné testy boli ok, hemoglobín v poriadku. Liečim sa na štítnu žľazu, naposledy som bola v marci a výsledky boli okej. Môže to byt spôsobené tým dojčením? Alebo si mám dať opäť skontrolovať štítnu žľazu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas obdobia kojenia, či dojčenia je nepravidelný menštruačný cyklus, ako aj vynechanie menštruácie bežné. Je to spôsobené nastavením hormonálnych hladín, najmä hladinou prolaktínu. Odsledujte si to. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. V prípade ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Nepravidelná menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mám problém s nepravidelnou menštruácou po pôrode. Porodila som v októbri a v januári som dostala prvykrát menštruáciu a doteraz ju mám tak, že mi mešká aj týzdeň, potom 3 dni, 5 dni a raz mám slabú, že krvácam 3 dni, inokedy 8 dní mám silnú menštruáciu až sa mi točí hlava a nemôžem ísť ani na prechádzku. Už je koniec júla a zdá sa mi to dlho od pôrodu. Je to normálne? PS: pred tehotenstvom som mala menštruáciu presne na deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nepravidelná menštruácia po pôrode, najmä ak žena ešte kojí, je pomerne častá. Ak už nekojíte, príčin nepravidelného cyklu môže byť viacero. Takto sa Vám neviem bližšie vyjadriť, keďže nepoznám žiadne výsledky vyšetrení, nálezy ani okolnosti. Je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie realizovať potrebné vyšetrenia a následne určiť ďalší postup.

  • Menštruácia po pôrode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem.

    Chcela by som sa spýtať ako je to s menštruáciou po pôrode. Rodila som 19.7. (bol to môj druhý pôrod) a čistila som sa skoro 5 týždňov. 3 týždne od pôrodu zo mňa vyšli po 2x väčšie zrazeniny akoby kusy sliznice. Viackrát sa to nezopakovalo a krvácanie slablo.

    Začiatkom septembra (1.9. do 6.9) som mala slabé krvácanie, ktoré trvalo týždeň pričom mi stačilo použiť intimku. Takéto slabé krvácanie sa objavilo aj 20. a 21. Včera (28.9.) opäť to isté a trvá to i dnes. Mám pocit akoby sa mi mala spustiť menštruácia len akoby sa jej nechcelo. Na kontrole po šestonedelí som ešte nebola, pretože čakám kým prestane takéto krvácanie.

    Môžu hormóny za takéto občasné krvácanie v jednom mesiaci? Ešte dodám že som kojila asi mesiac.

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže sa jednať o počínajúcu menštruáciu, ako aj obnovovanie ovulácie. Druhé spomínané špinenie mohlo byť ovulačné. Po pôrode, bez ohľadu na kojenie, môže byť, a aj často je, menštruačný cyklus nepravidelný, ako aj intenzita špinenia, či krvácania môže byť rôzna. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • menstruacia po porode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, môže zacinat prvá menstruacia od porodu hnedým výtokom, až akoby tmavá červená krv.
    Mám 2 mesiace po porode, nedojčim.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže. Je to individuálne u každej ženy. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.