Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • silne menstruacne krvacanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dakujem za odpoved.Skusim zajst za svojim gynekologom,dufam,ze mi pomoze.Vy ste mi dali nadej,ze sa daju aj taketo problemy vyriesit.Lebo ja,teraz keby som nebola na materskej s dcerou ma 16mes.,neviem akoby som s tymto problemom fungovala v praci.Ved pocas tej menstruacie a hlavne pocas tych prvych troch dni,som iba doma.Bojim sa normalne niekam ist,aby mi vlozka nepretiekla,ked sa postavim alebo zakaslem.Este raz dakujem.Skoda,ze nie ste tu a nemozte mi hned pomoct.Dovidenia a dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    :) dakujem pekne!
    Držím palce, a určite sa netrápte je veľa spôsobov ako vám pomôcť!

Podobné otázky

  • Norethisteron a silný menzes

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň p. Doktor, kôli špineniu a veľkým zrazeninám užívam Norethisterone (16-25DC) avšak menštruácia príde so silnými bolesťami a veľmi veľmi silným krvácaním. Zvykne sa to ešte po pár mesiacoch upraviť alebo jednoducho je to vedlajší účinok Norethisterone? Je to skutočná menštruácia alebo krvácanie zo spádu?Všetky vyšetrenia aj krvné testy sú v norme. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin silnej menštruácie môže byť viacero. Medzi časté vedľajšie, či nežiadúce účinky Norethisteronu je aj silné krvácanie. Silné menštruačné krvácanie sa dá riešiť viacerými spôsobmi. Norethisteron však nie je tá najlepšia možnosť, hlavne ak je neúčinná. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, výsledky vyšetrení, USG nálezy, ani ďalšie okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Chcem sa spýtať p. Dr.
    Približne polroka mam výraznejšie silnejšie krvácanie so zrazeninami, ktoré sú tiež výrazne zväčša 2 aj 3 deň cyklu. Vyšetrenia u môjho gynekológa boli v poriadku. Robil mi usg. Problémy stale pretrvávajú. Mimo cyklu nekrvacam. Som po 2 pôrodoch. Po 1 pôrode som takýto cyklus nemala.
    Po druhom pôrode, pôrod dvojiciek, prirodzený nastali tie problémy.
    Riešiť to dalej, je to normálne? Ďakujem za vašu odpoveď. Tatiana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, možností, ako riešiť nadmerne silné menštruačné krvácanie, je viacero. Za predpokladu, že sú všetky výsledky vyšetrení, od cytológie až po USG v poriadku, je možné uvažovať aj o hormonálnej antikoncepcii, či vnútromaternicovom teliesku. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Silné menštruačné krvácanie od pôrodu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,
    poslednú menštruáciu som mala veľmi silnú, resp. vždy 2. deň cyklu mám najsilnejšiu menštruáciu, ale pri tej poslednej menštruácii bol 2. deň cyklu najsilnejšií, aký som doteraz zažila. Inak mám 36 rokov a 1 pôrod za sebou. Objavili sa krvné zrazeniny, niektoré boli dosť veľké. Prichádzalo to v takých návaloch, že v priebehu 10 min. som minula aj 2-3 vložky. Mala som vyšší tlak a pulz cez 100. Gynekológ mi pichol injekciu na stiahnutie maternice a na ďalší deň mi urobil ultrazvuk. Sliznica už bola nízka a ja som už 3. deň viacmenej len špinila. Ja mám takýto cyklus od pôrodu, 1. deň normálne krvácanie, 2. deň cyklu najviac krvácam a na 3., max. 4. deň už len špiním.
    Mám 31.-33. dňový cyklus. Gynekológ mi dal duphaston na 15. - 21. deň cyklu, 2xdenne.
    Vzhľadom na dĺžku cyklu, nemohla by som začať duphastom užívať neskorší deň, ako je 15. deň cyklu? Ja mám ovuláciu možno až 16. -18. deň cyklu. A ďalšia otázka, je liečba duphastonom v tomto prípade nutná? Existuje aj iná cesta ako hormóny? Pri menštruácii nemám žiadne bolesti, ani krvácanie pomedzi cykly. Najviac mi pomáhal indonal, ale ten sa nemôže brať permanentne. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nepotrebujete riešiť silné menštruačné krvácanie, Duphaston nemusíte užívať. Bohužiaľ, inak, ako užívaním hormónov sa menštruačný cyklus neupraví, keďže aj príčina krvácania je na hormonálnej úrovni. Za predpokladu, že viete, kedy ovulujete a máte predĺžený cyklus, si môžete posunúť začiatok užívania o dva dni. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • silna manstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pani doktorka,chcem sa vas opytat ci sa da zmiernit silne menstruacne krvacanie aj inym sposobom ako stale uzivat hormonalnu antikoncepciu?Ja mam dlhodobejsi problem so silnym krvacanim a pocas menstruacie mi vychadzaju aj velke krvne zrazeniny a tak mi pan doktor predpisuje BELARU.Pocas uzivania je vsetko v poriadku ale ked mi kaze urobit pauzu ci sa krvacanie neupravilo,tak je to znovu take problematicke,tak mi kazal dalej Belaru uzivat.Len ja nejak nechcem stale uzivat antikoncepciu,preto sa Vas pytam ci je aj ine riesenie ako zmiernit moje problemy.Dakujem vopred za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    silné krvácanie počas menštruácie je zväčša dané a nemenné inak ako antikoncepciou. v niektorých prípadoch pomôže užívanie Ascorutinu, no naozaj jediná "liečba", ktorá je v tomto smere účinná okrem chirurgického riešenia je antikoncepcia.

  • silne menstruacne krvacanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den,ja som Vam uz pisala pred par dnami ohladom silnej menstruacie a ze pocas menstruacie mi vychadzaju velke krvne zrazeniny.Vy ste mi odporucili antikoncepciu.Chcem sa opytat aka by bola najvhodnejsia?Ak mozte napiste mi aj jej nazov.Velmi pekne Vam dakujem,pekny den

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    antikoncepcia s nízkym obsahom hormónov a s gestagénom typu dienogestu je napríklad Dienorette alebo Jeanine.