Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Co to moze byt?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prajem rada by som sa vas opytala som 6 mesiacov po sc pri kontrole po sestonedeli mi boli zistene v maternici drobne zvysky z placenty ale to sa upravilo tento mesiac som mala menzes od 3-8.3 meskal mi 3 dni po skonceni som ale dostala hneho krvavy vytok a mavam bolesti v podbrusku a krizoch ako pri menzes cim to moze byt sposobene? (nedojcim)dakujem pekne za pomoc

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    bez vyšetrenia vám na túto otázku bohužiaľ neviem odpovedať, môže byť dané ešte rozkolísanými hladinami hormónov no samozrejme môže byť príčina úplne niekde inde.

Podobné otázky

  • Menzes

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    od 18.3. sme sa začali snažiť o bábätko. 30.4. som bola u svojho gynekológa, ktorý mi povedal,že je všetko OK. Odkedy ale teda sa snažíme o bábätko mne sa veľmi zhoršil menštruačný cyklus. Vôbec neviem čím to môže byť. Mám 26 a doteraz bolo všetko ukážkové. A teraz,keď sme sa rozhodli mať bábätko, tak mi mešká aj 3 týždne.
    Co to môže byť? Súhlasím,že som si mohla cyklus aj zle vypočítať,ale môj cyklus je okolo 30-32dni a teraz v priemere aj 40dní.
    + mam také zvláštne pocity,akoby v podbrušku sa niečo dialo, tehotensky test negativny. Citala som,ze HCG hormon sa moze ukazat aj az v 8tt. Citim sa aj unavená,aj taka slabá.
    Prosím, poraďte mi, je to normálne?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. BetaHCG je pozitívne pri úspešnom oplodnení už na 14. až 16. deň od daného oplodňujuceho pohlavného styku. V 8. týždni tehotenstva sa už beta HCG štandardne ani neberie, pretože sa dá tehotenstvo potvrdiť už aj ultrazvukovo. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia 2 dní

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa spýtať menštruácia mi meškali 1 deň spravila som si teh.test na ktorom bol duch taka veľmi slabá čiarka , večer som mala ružovy výtok na papieri , ráno som už dostala menštruaciu s
    Veľkými krčami a bolesťami podbruško menštruaciu som mala iba dva dni potom 1 deň som mala iba špinenie, ešte sa mi to nestalo žeby som mala iba 2 dni menštruaciu vždy som mala 5-6 dni . Prosím co to môže byť? Stále mám bolesťi pod bruškom a kríze iba niekedy no už veľmi slabé . Prsia ma nebolia môžem byť tehu alebo som potratila ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Nevidím dôvod na skoršie realizovanie tehotenského testu, už vôbec pri deň meškajúcej menštruácii. Skoro realizovaný tehotenský test môže byť falošne pozitívny, ale aj negatívny. Čo sa týka samotného krvácania, môže sa jednať o normálnu menštruáciu. Samozrejme, mikropotrat sa tiež vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškajúcej menštruácie, ako aj zapáchajúceho výtoku môže byť viacero. Nevylučujem, že meškanie menštruácie je spôsobené infekciou, ktorej prejavom je zapáchajúci výtok. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám zrealizuje kultivačné vyšetrenie pošvy a na základe nálezov a výsledkov vyšetrení určí ďalší postup.

  • Jednodnova menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mala by som dostať menštruáciu v najblizsich dňoch. Bolestive väčšie poprsie... Skrátka priznaky ktoré mávam pred príchodom menštruácie. No včera večer som mala na spodnom prádle väčší fľak. Nie čistá krv, skôr do ružova. V priebehu noci a nasledujuceho dňa sa však menštruácia nedostavila. Je pravda že som mala pred nedávnom pohlavny styk, no dávali sme si pozor i ked je potrebné sa priznať že ochrama použita nebola. Vedeli by ste mi poradiť čo to môže byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Môže sa jednať iba o akési špinenie pred nástupom menštruácie, ktoré sa u niektorých žien vyskytuje cyklicky pred každou menštruáciou, treba však myslieť aj na možné tehotenstvo, keďže ste mali nechránený pohlavný styk. Prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia a k otehotneniu vie dôjsť pomerne jednoducho. Odsledujte si to. Pri nedostavení sa menštruácie aspoň 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. V prípade ťažkostí alebo nejasností je najvhodnejšie navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • 3 krát menštruácia v jednom mesiaci

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,, mám taký problém,že začiatkom mesiaca som dostala normálne menštruáciu. Vždy ju mám pravidelne každý mesiac skoro týždeň..Keď mi skončila tak asi po týždni som začala zase dá sa povedať špiniť aj krvácať,no nebolo to také silné ako normálna menštruácia,trvalo to asi 6 dní . A prešiel asi týždeň od toho a dnes to začalo znovu trošku krvácanie a spomenie,, žiadne bolesti nepociťujem. Viem ,že musím ísť s tým k lekárovi,no momentálne som mimo Slovenska. Viete mi povedať,že čo to môže byť? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia, či slabého krvácania alebo celkovo skrátenia cyklu môže byť viacero. Môže sa jednať aj o kombinovaný problém. Mohlo sa jednať aj o ovulačné špinenie, môže sa jednať o polyp v dutine maternice, … Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.