Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruácia po kyretazi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, dňa 8.7 som podstúpila kyretaz a hysteroskopiu. Zákrok bol vykonaný kvôli silnej menštruácii,vysokej sliznici a nájdenému polypu. Polyp ale nenašli. Po operácii má dosť pobolievalo podbrusko- pocit opuchu. Špinenie ba slabé asi 6. Presne o týždeň 15.7 som bola kvôli bolestiam u lekára. Urobil mi sono a vzal krv na CRP a krvný obraz. Aj sono aj krv boli v poriadku. No v stredu som začala krvácať. Menštruáciu som pôvodne mala mať 15.7. Keď som volala lekárovi tak sestrička mi povedala že to môže byť aj menštruácia a že mám prísť ak by krvácanie trvalo dlhšie ako 10 dní. Čo si vy myslíte? Je možné dostať menštruáciu už po týždni? Pred tromi rokmi som tiež bola na kyrete a viem že aj vtedy som dostala menzes skôr. Asi po dvoch týždňoch. No nemala som po kyrete žiadne bolesti a ani pri menštruácii. Čo mám teda robiť? Ďakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, štandardne k menštruácii po výkone dochádza po 4 - 6 týždňoch. Skorší nástup menštruácie nie je úplne štandardný. Otázne je, či sa naozaj jedná o menštruáciu a nie napríklad o ovulačné špinenie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Menstruacia po kyretazi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    v stredu 26.4.2023 mi robili kyretaz v 12tt, zistili, že nebije srdiečko. Priebeh bez problémov, ale od 2.5.2023 som začala krvácať, uplne ako menstruacia, len silnejšia. Je možné, že moja menštruácia prišla už po 1 týždni? Všade som čítala, že 4 až 6 týždňov.

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie po zákroku môže trvať 7 až 10 dní a môže mať charakter menštruácie. Následne sa menštruácia dostaví 4 až 6 týždňov od zákroku. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní krvácania viac ako 10 dní od zákroku, prípadne pri iných ťažkostiach súvisiacich so zákrokom navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne zdravotnícke zariadenie, kde bol výkon realizovaný.

  • Menštruácia po kyretazi.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. 2.7 som začala krvácať. Zamlcany potrat dali mi injekciu na docistenie, po týždni 11.7 som aj tak podstúpila kyret. Od ktorého dátumu očakávať menštruáciu. Dnes je 30.7 a ja mam bolesti, ako pri mrche a slabo krvacam. No neviem ci je to ešte tou kyretazou alebo už menzes. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, deň zákroku si rátajte ako prvý deň menštruácie. K menštruácii po zákroku väčšinou dochádza po 4. - 6. týždňoch od zákroku, niekedy sa však menštruácia môže dostaviť aj skôr. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa l.

  • Menstruacia po kyretazi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor, chcela by som sa opytat co robit menstruaciu som nedostala uz 6-7 mesiac. Na konci septembra aom bol na kyretazi kvoli MA zaciatkom oktobra na opakovanej nakolko som dostala teploty a krvacala - bol som zle vycistena. Od toho casu az do teraz spm nedostala menstuaciu . Mam nizku sliznicu hoci som brala estrofen a nasledne dufaston uz asi 2 krat a menstruacia nikde. V case menstruacie mam bolesti v bruchu a krizoch ale neprichadza. Bola som aj u endokrinologa a tam vysledky boli dobre. Viete mi poradit co mam dalej robit? Ovulacia brebieha normalne. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sú všetky hormonálne výsledky v poriadku, je vhodné realizovať diagnostickú hysteroskopiu vrámci jednodňovej chirurgie.

  • Zapal po kyretazi?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcem sa spytat za ako dlho po zakroku by sa prejavil zapal maternice, vajecnikov??
    Nemala som po zakroku ziadne krvacanie, spinenie, bolesti.. . Az teraz od cca 5 tyzdna po zakroku som par krat zacitila krize a podbrusko ako keby mi mala prist menstruacia ale preslo to.. Moze sa stat ze menstruacia pride aj neskor ako za 6 tyzdnov? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, štandardne má prísť menštruácia po kyretáži medzi 4-6 týždňami. Zápal sa môže prejaviť kedykoľvek, či už v závislosti na zákroku alebo nie.Ak sa však neobjaví menštruácia ani po 7 týždňoch alebo budete mať gynekologické ťažkosti, navštívte Vášho obvodného gynekológa.