Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti maternice

    , Autor: AnnB234

    Dobry den praje, chcem sa spytat. Dna 28.2 som podstupila operaciu maternice laparoskopicky mi odstranovali isthokelu. Zakrok sa nepodaril neurobili to dobre stale mam problem so spootingom. Pred par dnami ked som zodvihla syna ma 19 kg ma zacala pobolievat cela maternica citim krce akoby som mala menstruaciu....Je potrebne zajst do nemocice na kontrolu alebo to moze byt aj namahou a zacali sme s partnerom intimny styk. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin bolestí môže byť viacero, vzhľadom k okolnostiam by som však povedal, že zdvíhať 19kg, navyše takto relatívne krátko po operácii, už môže niečo spôsobiť a skôr by som spomínané bolesti pripisoval tomu. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Gynekológicke problémy

    , Autor: daska-2

    Dobrý deň chcem sa spýtať beriem macmiror complex 500 vaginálne kapsuly nakoľko mám črevnú baktériu v pošve beriem to už 4 dní a teraz ma začalo bolieť v podbrušku také kŕčovité bolesti môže to byť z toho zápalu? Po dobrati mám ešte brať gynoflor.Bolesti začali dnes ráno a v noci som sa budila 2 x na malú potrebu. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, E. Coli môže spôsobiť okrem gynekologických ťažkostí aj urologické, teda zápal močových ciest. Spomínané bolesti v podbrušku nemusia byť bolesti maternice, ale bolesti močového mechúra. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne odošle na urológiu.

  • zvacsena maternica

    , Autor: dada18

    Dobry den chcela by som sa opytat ci sa da liecit zvacsena maternica alebo sa uz nezmensi. Ak mam problem s krvacanim 14 dni, uz mi robili aj kyretaz. Mam 33 rokov a dve deti. Stale mam bolesti maternice a vajecnikov nasadilimi hormony. Primar povedal ze vajecniky nevolia.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak vám nasadili hormonálnu liečbu , je pravdepodobné, že sa výška sliznice môže udržať vo vhodnej výške
    ak máte aj myómy na matrenici, ich veľkosť môže byťt tiež hormonálnu liečbou udržateľná
    na efekt liečby , musíte chvíľu počkať
    niekedy i niekoľkomesiacov
    s pozdravom