Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,314 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Spinenie po styku

    , Autor: NikaDurdy

    Dobrý večer,

    V utorok som bola na kontrole telieska Levosert. Všetko bolo v poriadku, teliesko na mieste. Dnes po pohlavnom styku som mala ružový sem tam krvavý hlien a výtok. Nič ma však neboli, ale vystrašilo ma to. Nemohlo sa teliesko posunúť? Aj keď pohlavný styk nebol silný resp. tvrdý.

    Počas pohlavného styku som na chvíľu pocítila stipanie, ale prešlo tak som tomu nevenovala pozornosť. Síce sme mali lubrikant na vodnej báze, ktorý mi odporučila gynekologička, keďže od zavedenia telieska sa mi strieda vaginalna suchost s klasickým vytokom. Neviem či mám rozmýšľať nad nejakým mechanickým podráždením. Keďže bolo naposledy všetko v poriadku vystrašilo ma to a neviem či je to normálne aj keď mám už od novembra v sebe teliesko.

    Môžem si večer zaviesť tabletku gynimum rapid pre prípad pálenia, aby som predišla nejakým zápalom resp. mykozam?

    Ďakujem za odpoved a prajem pekný večer

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak mávate čo i len občasnú suchosť pošvy, pri pohlavnom styku mohlo dôjsť k vzniku čo i len nepatrných trhliniek v pošve. Občasné špinenie po styku sa však môže vyskytovať aj pri zavedenom vnútromaternicovom teliesku. Na účinnosť telieska to však vplyv nemá. Odsledujte si to. Vaginálne probiotiká si aplikovať môžete, najlepšie večer pred spaním. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Špinenie

    , Autor: Kuci22nika

    Dobrý deň pán doktor. 8 augusta som užila prvýkrát v živote escapelle menstruacia prišla a chodí načas ale odvtedy vždy po pohlavnom styku spinim resp slabucko krvacam a trosku ma to tam dole obcas stipe. Predtým som žiadne problémy nemala. V marci som rodila cisárskym a kontrols po sestonedeli dopadla v poriadku. Môže byť to spinenie po styku spôsobené escapelle ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, špinenie po pohlavnom styku nie je určite spôsobené tabletkou núdzovej antikoncepcie. Príčin však môže byť viacero. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Skúste si realizovať kúru vaginálnymi čipkami Cicatridina. Pri pohlavnom styku vyskúšajte použiť lubrikačný gél. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia a citlivé prsia

    , Autor: PR

    Dobrý večer, včera mi začala menštruácia, ktorá mi meškala 1 deň. Je taká ako som mala pred mesiacom (jeden deň je slabšia a druhý deň je silnejšia), ako som už spomínala pohlavný styk som mala len chránený (3krát a zakaždým išlo trocha krvi) začala som pohlavne žiť. Neviem ci to je s tou menštruáciou v poriadku lebo mam menšie obavy. Taktiež ma pred menštruáciou boleli prsia ako vždy ale teraz ich mam trocha citlivé aj počas menštruácie a na boku pravého prsníka som si našla hrčku, ktorá je mäkká a pohyblivá. Neviem co to je a či má môžu prsia pobolievať aj s toho alebo si tu bolesť len namyslam. Vopred ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v začiatkoch pohlavného života je špinenie po styku pomerne normálne. Pár dní meškajúca menštruácia je bežná. Nemusíte sa obávať. Čo sa týka hrčky na prsníku, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. V prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás vyšetrí a prípadne odošle na USG prsníkov.

  • Gynekologické problémy

    , Autor: daska-2

    Dobrý deň prajem, chcem sa spýtať včera som mala pohlavný styk s partnerom, počas sexuálneho styku som trocha krvácala a odvtedy mám také mierne bolesti v podbrušku, antikoncepciu beriem už druhý rok. Menštruáciu mám mať o 2 týždne. A pohlavný styk som mala po ôsmich mesiacoch nemohlo by to byť aj tým? Ku gynekologičke sa mám objednať?. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak užívate tabletky hormonálnej antikoncepcie pravidelne, tehotenstvo je veľmi málo pravdepodobné. AK ste nemali pohlavný styk dlhšiu dobu, špinenie po styku a mierne bolesti v podbrušku sa pár dní po styku môžu vyskytovať. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie po styku, po porode

    , Autor: Sisi2212

    Dobrý deň, pan doktor, písala som vám o tom, ze spinim po styku, som tri mesiace po porode, avsak odsledovala som si to a zistili som, ze spinim vyslovene len po styku, ked je partner zozadu.... Po inych polohách ziadne spinenie nic, viete mi poradit cim moze byt spôsobené spinenie vyslovene len po tejto jednej polohe? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako som už písal, môže to byť spôsobené trhlinkami pošvy, ktoré vzniknú len na určitom mieste a len v istej polohe. Je ťažké sa takto vyjadriť. Najvhodnejšie je navštíviť Vášho obvodného gynekológa v čase ťažkostí, kedy vie najobjektívnejšie po vyšetrení zhodnotiť stav.

  • Špinenie po styku, po porode

    , Autor: Sisi2212

    Dobrý den pan doktor, som tri mesiace po porode, v roku 2017 som mala zhubny nalez na krcku, ktorý sa podarilo lokalne odstrániť, vdaka tomu som mohla mat aj babatko a chodim pravidelne na onko kontroly, robili mi teraz v maji LBC cytologiu a brali mi onkomarkery, vsetko ok, v poriadku, avšak som tri mesiace od porodu a stale pri styku citim tahanie a po styku sa mi stava, ze ked idem na wc mam po utreti na papieri trosku ruzove, čím to moze byt? Som z toho nervozna, aj ked vysledky mam vsetky ok.... Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, možností príčin zašpinenia po styku môže byť viacero. Dôležité je rozlíšiť s zistiť pôvod krvácania, či sa jedná o špinenie z krčka, ktorý je po výkone a pôrode zmenený, alebo je to krvácanie z maternice, alebo sa po styku vytvoria trhlinky v pošve a to spôsobuje špinenie po styku. Takto bez vyšetrenia a poznania bližších informácií a okolností sa neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.