Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť v pravej strane podbruška

    , Autor: Saskia_aa

    Dobrý deň ,
    28.10.2022 som bola na kyretazi kvôli zamlčanemu potratu . Po 2 týždňoch som bola na kontrole , doktorka všetko skontrolovala a povedala že je všetko dobre vyčistené a nič tam už nie je . Sex sme mali až po 4 týždňoch od kyretazi . Teraz v januári som mala už druhý krát menštruáciu a bola taká ako bývala pred tým , pred 5 rokmi som bola na operácii kvôli Apendixu .

    Lenže pár dni mám bolesti v pravej strane podbruška a boli to až k rebram . Je to iba pri pohlavnom styku a to vtedy ked správy prudší pohyb alebo keď viac zatlačí . Neboli to pri každej polohe , no je to nepríjemne .

    Menstruacia mi skončila 21.01. 2023 trvala päť dni , no prsníky ma ešte stále bolia .

    Za odpoved ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin bolestí môže byť viacero. Ak ste boli operovaná a vyberali Vám pred pár rokmi slepé črevo, je možné, že sú u Vás prítomné v bruchu zrasty, ktoré môžu spôsobovať bolesti v niektorých polohách. Rovnako tak príčin citlivosti, či bolestivosti prsníkov môže byť viacero. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie eventuálne odporúčať aj chirurgické vyšetrenie.