Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť prsníka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa s vami poradiť, pred 2 mesiacmi som vysadila HAK, približne odvtedy, možno trochu skôr, začali moje ťažkosti spojené s bolesťou prsníkov, nezávisle od cyklu. Prevažne ide o ľavý prsník v hornej časti, je to skôr pulzujúca občasná bolesť, sem tam jemné pichanie, ktoré však stále prejde. Robila som si samovyšetrenie, nič som si nenašla. Posledný týždeň sa k tomu pridalo aj rezanie v podpazuší, na oboch stranách, je citlivé aj na dotyk, ale taktiež bez nejakého nálezu, bez začervenania. Mám pocit že bolesť prechádza aj do ruky.
    Mám 23 r. o mesiac som objednaná na usg, no zatiaľ by som sa rada opýtala na váš názor. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Bez výsledku USG prsníkov sa Vám nebudem vedieť takto bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Bolest prsnika z chrbtice

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Moze prsnik boliet z chrbtice? Mam dve deti, stale sa natahujem, zdviham. Ramena mam akoby "zaseknute" a aj krcna chrbtica ma toho dost. Pobolieva ma vonkajsia strana prsnika akoby az k lopatke a pod pazuchou to citim tiez. Fyzioterapeutka hovorila ze mam skrateny prsny sval a aj krcna chrbtica to moze sposobovat. Dokonca pri zdvihnuti ruk citim vonkajsiu stranu prsnika. Cviky od fyzio pomohli, ale obcas sa to ozve. Ziadne podozrive hrcky som si nrnasla a na sono som bola 3mes dozadu a BI RADS 1, nic podozrive mi dr nenasla a teda ako som vyjadrila svoje obavy, pozerala dost dokladne. niekedy ani neviem ze to pobolieva, inokedy zas stale stresujem, bojim sa rakoviny asi ako kazdy. Mozu byt tieto problemy ozaj sposobene chrbticou pripadne ten syndrom hrudnej apertury kedze mi aj v ruke brni? Dakujem za ukludnenie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na základe opisu si osobne tiež myslím, že ťažkosti sú spôsobené od chrbtice. Ak bolo vyšetrenie prsníkov pred 3 mesiacmi úplne v poriadku, neobával by som sa. Odsledujte si to.