Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolest prsnika z chrbtice

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Moze prsnik boliet z chrbtice? Mam dve deti, stale sa natahujem, zdviham. Ramena mam akoby "zaseknute" a aj krcna chrbtica ma toho dost. Pobolieva ma vonkajsia strana prsnika akoby az k lopatke a pod pazuchou to citim tiez. Fyzioterapeutka hovorila ze mam skrateny prsny sval a aj krcna chrbtica to moze sposobovat. Dokonca pri zdvihnuti ruk citim vonkajsiu stranu prsnika. Cviky od fyzio pomohli, ale obcas sa to ozve. Ziadne podozrive hrcky som si nrnasla a na sono som bola 3mes dozadu a BI RADS 1, nic podozrive mi dr nenasla a teda ako som vyjadrila svoje obavy, pozerala dost dokladne. niekedy ani neviem ze to pobolieva, inokedy zas stale stresujem, bojim sa rakoviny asi ako kazdy. Mozu byt tieto problemy ozaj sposobene chrbticou pripadne ten syndrom hrudnej apertury kedze mi aj v ruke brni? Dakujem za ukludnenie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na základe opisu si osobne tiež myslím, že ťažkosti sú spôsobené od chrbtice. Ak bolo vyšetrenie prsníkov pred 3 mesiacmi úplne v poriadku, neobával by som sa. Odsledujte si to.