Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,314 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ada

    , Autor: Adat

    Dobry den chcem sa spitat co to somnou moze byt uz pomali štvrti den zomna viteka voda ci vitok neviem ani ako to nazvat zltej farby musim si davat vlosku lebo by som bez toho bola cela mokra kazd chvylu si musim menit vlosku lebo uz som aj vistipana jak male deti ked su vypareni. Pocitujem hlavne vecer ze ma neskutocne srby vakina strasne neprijemne to je prosim o radu dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pravdepodobne máte vaginálnu infekciu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Baktérie v pošve črevné

    , Autor: Otilia

    Dobrý deň som tehotná 37 týždeň robili mi ster z pošvy výsledky boli že mám baktérie v pošve črevné môže to ohroziť bábätko ? ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, tehotenstvo to v tomto týždni tehotenstvo neohrozí, keďže ste už prakticky v termíne, predpokladám, že Vám vyšli E.coli, či enterococcus faecalis. Je vhodné ich preliečiť, napríklad Macmirorom.

  • Ovulacne krvacanie

    , Autor: Hudakova

    Dobry den, potrebovala by som poradit na 12 den som mala folikul 29mm na prasknutie ale robia sa mi aj cysty vodnate , na 14 den som mala v noci velmi silne krce v spodnej casti ale ta bolest bola cez celu panvu pri otacani a teraz po 18 dnoch som zacala mat krvavy vytok , snazime sa o babätko len je to neuspešne , viete mi poradit nieco ? Moze to byt uhniezdnenie alebo vyziadat si vysetrenie? Pride mi normalna menstruacia ako ju ocakavam ? Vopred dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Takto, bez videnia nálezu, poznania výsledkov, či informácií sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Samozrejme, v prípade pretrvávania ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Zapal

    , Autor: Lenja466

    Dobry den pan doktor,

    Prosim vas mohli by ste mi poradit. Dva roky som sa trapila s opakovanymi infekciami posvy vacsinou Ecoli, streptococcus faecalis, ... . Preliecila som sa a po styku znova a takto dokola, uzivala som vsetky probiotika aj oralne aj vaginalne a dlhodobo, lactofeel, femigel s tea tree, blokurima aj pripravky zo zahranicia, nic nepomohlo. Az som o partnera prisla samozrejme nie len kvoli tomu ze bol styk so mnou takmer nemozny ale toto tomu velmi teda dopomohlo. Teraz po 2 rokoch co som bola sama som konecne nasla stastie a dobreho partnera, zacali sme spolu mat styk, po kazdom styku som si preventivne dala multi gyn flora plus. Dva mesiace to bolo vporiadku a teraz zase citim svrbenie a slaby vytok, dnes som bola u gynekologa a cakam na vysledky. Dal ale hned polygynax a potom gynoflor lebo ze je tam viditelne zacervenanie. Ja mam vsak naozaj velke obavy, ze sa situacia bude zase opakovat, ze po prelieceni sa mi problemy vratia a znova pridem o dalsi vztah.
    Evidentne mam nejake velmi fragilne to posvove prostredie. Chcela by som sa vas preto opytat:
    1) ktory liek by ste volili ako prvy pri takejto mojej historii (predpokladam, ze to zas bude ecoli alebo nieco podobne)?

    2) napada vas nejaka vec/preparat/hocico, ktorou by som mohla predchadzat problemom po styku a dlhodobo dokazala stabilizovat posvove prostredie?
    Probiotika zacinam brat oralne gynimun trio, vaginalne si dam teda gynoflor po liecbe a potom asi gynimun.

    Fakt uz neviem co viac urobit aby som mohla mat normalny zivot a vztah. Pre doplnenie informacii mam 38 rokov, ziadne ine zdravotne problemy a 6 rocne dieta.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak je to u Vás až také nekomfortné po každom styku, skúste si realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a dlhodobo si aplikujte vaginálne probiotiká, pokojne aj Gynimun. Obmedzte kúpanie, preferujte sprchovanie. Nevylučujem, že sa u Vás jedná o bakteriálnu vaginózu, no v prípade pretrvávania ťažkostí bude potrebné myslieť aj na poruchu imunity. Takto sa Vám však neivem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Spermie

    , Autor: Matka1233

    Dobrý deň, mala som spermie na rukách a umyla som si ruky ale bez mydla. Oplachla som si ich iba vodou. Je možné ze ked to bolo bez mydla ze by spermie dokázali prežiť ? Pretože hneď na to som si vbehla prstami do posvy. Je možné z takéhoto niečoho tehotenstvo ? A este jednu otázku by som sa rada spýtala ako dlho dokazu prežiť spermie na rukách viem ze sa všade pise niekoľko dni ale dokázali by na rukách prežiť od utorka 26.3 ? Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, za daných okolností tehotná nebudete. Spermie dokážu prežiť aj niekoľko dní za úplne optimálnych podmienok, čo práve povrch rúk nie je.

  • Vracajuca sa mykoza

    , Autor: ladvinka

    Dobre ráno pan doktor. Idem si po radu. Trpím už šiesty rok vaginálnymi mykozami ,pár krát do roka ,no teraz mam už piaty mesiac za sebou vždy niake 2,3 dní pred menštruáciou. Už som zúfalá. Naposledy mi môj dr dal dalacin krem a medoflucon tabletky. To bolo v lete. Od vtedy som nebola lebo mi povedal ,že keď mi pomáhajú voľno predajne lieky tak ôk. Lenže stále to isté,canesten na vkladanie,clotrimazol 200,a teraz som skúsila lomexin. Ale nic vracia sa to stále. Skúsila som wobenzym,bylinky ktoré sú na to určené, každý deň zjem jogurt s kultúrou. Sladké nejem vo veľkom, cukor mam v poriadku z krvi. Pôjdem k dr,ale chcem vedieť co by ste mi poradili. Gynimun probiotika na jedenie alebo vkladanie? Pomôžu? Alebo co také? Alebo navštíviť imunológia,dr mi povedal,že môžem mať oslabenú imunitu sliznice. Poraďte niečo prosím. Niake účinné prípravky. Co napríklad boraxglycerinove čipky? Mohli by pomôcť na dlhšie? Partner nemá problémy a je vždy prelieceny. Ďakujem za odpoveď. Pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať o bakteriálnu vaginózu vplyvom porušenia vaginálnej mikroflóry. Skúste si realizovať najprv jednorázovo vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne aspoň 14 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami, vkladať najlepšie na noc pred spaním. Skúsiť môžete aj Gynimun. Na trhu ich je však veľmi veľa a každej žene vyhovuje viac iný preparát. Rovnako tak si aplikujte vaginálne probiotiká po každej prípadnej návšteve wellness, bazéna, sauny, vírivky, mora, či po každom kúpaní aj v domácom prostredí. Rovnako tak počas užívania akýchkoľvek antibiotík, ako aj pár dní po ich doužívaní. Odsledujte si to.