Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
14,909 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Otázka

    , Autor: Lora1586

    Dobrý deň,chcela som sa opýtať je šanca otehotnenia keď nám pri sexe na posledne dva prirazy praskol kondóm ale neurobil sa dnu a ani nebol blízko?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak nedošlo k ejakulácii do pošvy, pravdepodobnosť tehotenstva je za daných okolností malá.

Podobné otázky

  • Otázka

    , Autor: Pac

    Pekne zdravim,chcem sa spýtať,vo februári som mala 5 a 9 mi koncila menstruacia od vtedy nič ,všeobecný lekár ma poslal na ultrazvuk po obvodnej stranke a zistili mi na krcka maternici viacero cist,už štvrtý deň som začala spinit svetlo hneda ,u gynekologycky som objednana mam 44 rokov

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, opisované cysty krčka maternice môžu byť iba ovulóza, čo je pomerne bežný nález. Príčin vynechávania menštruácie môže byť viacero, môže sa jednať už o premenopauzu. Iba na základe Vášho opisu, bez vyšetrenia a poznania nálezu sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam realizovať plánované gynekologické vyšetrenie.

  • Otazka

    , Autor: 552017

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať ohľadom som po operácii zdvihnutá mechúra a plastiky prednej steny pošvy a chcela by som sa opýtať kedy by ste my odporučili jazdu na bicykli 14.4.2022operacia môj lekár my odporúča keď my vypadnú stehy a chcela by som poznať váš názor ešte mám stále časť stehov niektoré my vypadli len teraz ďakujem pekne Chudobová

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, platí všeobecné pravidlo, že 6 až 8 týždňov po operácii je operačná rana zhojená a je možné postupné zaťažovanie.

  • Reakcia po probiotikach

    , Autor: Še

    Dobry den, pan doktor. Som v druhom trimestri tehotenstva (23tt). Uzila som vaginalne probiotika 4 kusy (kazdy den jednu) gynimun intim care. Mala som z neho neziaducu reakciu - pichanie/stipanie v posve. Najprv som to nepripisovala danemu preparatu, ale ked som ho vysadila, prestalo to. Moja otazka znie ci som mohla nejako plodu ublizit ci uskodit? Samozrejme v uzivani po tych 4 kapsulach nepokracujem. Dakujem za odpoved a vas cas.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, plodu ste určite neublížili, nemusíte sa obávať. Každej žene vyhovuje iný preparát vaginálnych probiotík, ktorých je na trhu veľa. Niekedy sa aj na antimykotikum, či lokálne antibiotikum môže dostaviť takáto reakcia. Vyskúšať môžete užívať iný preparát vaginálnych probiotík, prípadne v prípade výtoku, či ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám urobí kultivačné vyšetrenie pošvy.

  • Zápal pošvy

    , Autor: Janetta

    Dobrý deň, mávam časté zápaly v pošve a sním aj časté nutkanie na močenie, tlak v podbrušku a nepríjemný pocit ze mi zasa treba močiť a mierne pálenie na konci mocenia. Pan doktor mi často predpisuje jednorazový prášok na močové cesty a vaginálne tablety polygynax. Teraz som mesiac po laparoskopii, liečim sa na endometriozu visanne a tiež mi odobrali vajcovody. Momentálne mám zápal v pošve a vkladám si polygynax. Moja otázka znie, je normálne ze zo mňa nič nevyteka, myslím vaginálne tablety, pred tým som stále musela mať intimku koli znečisteniu a teraz vôbec nič,a ešte jedna otázka, co by som koli prevencii mala užívať, či už výživové doplnky alebo vaginálne dlhodobejšie. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pri dlhodobejších a opakujúcich sa urologických problémoch je vhodné realizovať urologické vyšetrenie, kde Vám aj vyšetria cievkovaný moč. Čo sa týka vaginálnych infekcií, preventívne je vhodné si realizovať aspoň 10 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami. V lekárni Vám poradia. Pri pretrvávaní gynekologických ťažkostí bude potrebné realizovať výter z pošvy na kultiváciu, pri negatívnom kultivačnom vyšetrení a pretrvávaní ťažkostí doplniť stery na chlamýdie, mykoplazmy, ureaplazmy a trichomonas vaginalis.

  • Hpv

    , Autor: Lula17

    Dobrý deň pán doktor, bola som u lekárky z dôvodu problému s mocenim. Pri kontrole mi urobila rovno preventívnu prehliadku , sono, a cytologické vyšetrenie.všetko bolo v poriadku ale prišli výsledky z kultivacie ureoplazma a potom cytológia a tam vyšiel pozitívny výsledok na HPv. Odporučila mi očkovanie mám 30r. Ockovat sa dám ale najskôr musím preliecit ureu dala mi antibiotiká Fromilid 500 čítala som že nemusia zabrať a liečba bude neúspešná lieky mám aj pre priateľa. Moja otázka nasadila dr liečbu správne ? A čo sa týka hpv dá sa vyliečiť pokial na krčku niesu zidne zmeny kázala mi posilniť imunitu pracujem v prostredí medzi deťmi takze imunitu mám zlu… čo by ste vy odporúčali brat keďže tých volnopredajnych liekov na imunitu je veľmi veľký vyber neviem podľa čoho vyberat . Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ureaplazma je pomerne často vyskytujúce sa pohlavne prenosné ochorenie, ktoré však nemusí spôsobovať žiadne ťažkosti a môžete si ho predávať medzi sebou s partnerom. Preto je potrebné preliečiť aj partnera. Čo sa týka HPV, očkovanie určite odporúčam. HPV infekcia môže prísť a odísť, napríklad ako chrípka, a nemusí zanechať zmeny na krčku. To, že máte pozitivitu HPV ešte neznamená automaticky zmeny na krčku. Treba však povedať, že HPV 16 a HPV 18 sú najrizikovejšie typy vo vzťahu ku zmenám na krčku maternice až tvorbe karcinómu krčka. Ak máte ozaj oslabenú imunitu, za zváženie stojí imunologické vyšetrenie. V lekárni je množstvo voľnopredajných preparátov, doplnkov výživy, či vitamínov.