Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,709 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Mykóza a krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Chcem sa prosím opýtať, mám už dlhodobo neliečenú ureaplazmu lebo doktor mi dal asi 4 antibiotiká po sebe a ani jedny neboli na daný problém, čiže komplikácie mi pretrvávajú, tým padom aj obmedzujem pohlavný styk s priateľom, no po dlhšej dobe sme ho mali možno 5 dní dozadu, hneď druhý deň po styku som dostala mykozu ale dosť silnú, dala som si clotrimazol 3 tabletové balenie tú 200vku, a hneď za tým pokračujem už druhý deň s klasickým klotrimazolom 100vkou až kým mi mykoza úplne nezmizne.. mám zavedený aj Nuvaring a menzes mám mať až o 2 týždne takže sa dostávam k hlavnému problému prečo som teraz začala krvácať, nemusím sa báť? Z čoho to môže byť? Teraz neviem či z tej mykózy alebo z toho clotrimazolu či môžem si ho takto po sebe dávať jedno silnejšie a druhé slabšie balenie alebo je to z tej urei? Všimla som si to až teraz keď som šla na wc že mi ide krv aj keď dni nemám, budem rada ak mi budete vedieť poradiť… a pripadne ešte otázka ak pôjdem znova za tým doktorom tak čo mu mám povedať? Aké lieky mi ma predpísať na tu ureu aby mi to konečne odislo? Mala som už niekoľkonásobné balenie rôznych antibiotík a žiadne neboli na to určené, trápi ma to lebo už to mám fakt dlho aj s priateľom spávam a vôbec mi to neni prijemne aké mám bolesti pri tom.. a aj zápaly močových ciest.. teda neviem či to nejak súvisí s tou ureou ale je to stále to iste dookola + teraz to krvácanie večer a netusim z čoho.. ďakujem za radu..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Bude vhodné pouvažovať o dočasnom prerušení aplikácie vaginálneho antikoncepčného krúžku a preliečenia vaginálnej infekcie. Ak ste pozitívna na ureaplazmu a máte aj ťažkosti, bude potrebné preliečiť aj Vás aj Vášho priateľa Doxyhexalom. Počas celej doby liečby sa odporúča pohlavná abstinencia. Následne po preliečení môžete pokračovať v aplikácii vaginálneho antikoncepčného krúžku. Je však vhodné sa poradiť a skonzultovať to s Vašim obvodným gynekológom, ktorý pozná všetky výsledky vyšetrení, nálezy, informácie, či okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám bude vedieť vyjadriť.