Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,673 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Otazka

    , Autor:

    Dobrý deň ja by som sa chcela opýtať som 3 mesiace po pôrode asi pred 2dnami ma začalo hrozne svrbiet v pošve.. Mam aj vytoky ale nemajú tvarohovu konzistenciu mohli by ste mi poradiť co to môže byť?.. Ak nie mykoza aké iné druhy ochorenia to môžu byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môže sa jednať o počínajúcu vaginálnu infekciu. Skúste si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom. Pri pretrvávaní ťažkostí bude vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý nasadí potrebnú liečbu. Po skončení liečby si aplikujte vaginálne probiotiká.

Podobné otázky

  • Orgazmus a skrátený krčok ?

    , Autor:

    Dobrý deň, prehľadávala som už viacero článkov a stránok ohľadne tejto témy . Žiaľ nie veľmi úspešne.
    Moja otázka znie, doktor mi -výslovne-nezakázal sex ale ,,zabudla'' som sa spýtať.
    Som 27+3 tt , krčok skrátený na 3,5 cm, ak by som teraz nemohla mať sex - čo mi doktor ale nepovedal- Je nebezpečné praktikovať sex orálny ? Na noc mi 2 krát stvrdlo brucho ale pohyby som cítila - v trvaní asi 7 minút , viac nie, ide ..
    Tak ako to je s orgazmom ? - spôsobuje sťahy maternice a môže vyvolať predčasný pôrod alebo zmenu na krčku maternice ?

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, čo sa týka pohlavného styku, vplyv na tehotenstvo má hlavne ejakulát, ktorý obsahuje prostaglandíny, teda hormóny, ktoré majú úlohu pri dozrievaní krčka maternice. Dôležité je hlavne to, či je prítomný funneling, teda otváranie krčka zvnútra, aká je funkčná dĺžka krčka. Ak Vám nebol pohlavný styk zakázaný, môžete ho praktizovať. Orálny sex vplyv na tehotenstvo nemá.

  • Otazka

    , Autor:

    Dobrý deň, rada by som sa Vás opýtala, pred necelými dvoma mesiacmi som prekonala zápal pošvy a brala som jedny ATB, kt nestačili a pak druhé. Žiadne probiotiká. Lenže pri styku pociťujem bolesť pri vstupe. Chystám sa tie probiotiká teda na rovnováhu nasadiť teraz. Myslíte, že by to mohlo pomôcť, lebo som zúfalá už. Nastáva, prosím bolesť po tomto zápale? A ako ju prípadne odstrániť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, probiotiká určite odporúčam. Spolu s vaginálnymi probiotikami si môžete skúsiť realizovať výplach pošvy. Predpokladám, že vplyvom antibiotík sa u Vás rozvinula vaginóza. Vaginálne probiotiká si aplikujte v kúrach.

  • Otázka

    , Autor:

    Dobry deň pán doktor chcela by som sa spýtat 5.4.som mala menzes trval 5dni cyklus som mala 20dnovy keďže nemám pravidelne styk bol 11.4.-14.4-25.4.neviem kedy presne mohla byť ovulácia tak že či môžem otehotnieť ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá.

  • Hysterektómia?

    , Autor:

    Dobrý deň prajem pán dr.
    Som rok po konizácii, po nej som pravidelne absolvovala v 3-mesačných intervaloch LBC stery, ktoré sa postupne zhoršovali opäť na H-SIL. Mám 40 rokov, 2 deti a keďže ďalšie už neplánujem, môj gynekológ mi radí Hysterektómiu, 14.4. mi robili ešte biopsiu v celkovej narkóze, ktorá potvrdila, že v odobratom materiáli ide o:
    - fragmenty endometriálneho korpusového polypu bez atypií,
    - miktoútržky dlaždicovitého epitelu s obrazom H-SIL, CIN 2

    Moja otázka: Je potrebná hysterektómia?
    Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobý deň, takto online Vám indikáciu k hysterektómii nedám. Konečné rozhodnutie je aj tak na Vás. Skonzultujte to s Vašim obvodným gynekológom, ktorý pozná všetky výsledky a informácie, či okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám vie vyjadriť. Endometriálny korpusový polyp bez atypií nie je indikáciou k hysterektómii. H-SIL sa dá riešiť najprv aj menej radikálne a to konizáciou. Záleží aj od Vašich subjektívnych ťažkostí. Keď ste však už po konizácii a pretrváva nález, je vhodné rozmýšľať o realizácii rekonizácie, prípadne podľa nálezu aj amputácie krčka maternice. Netvrdím však, že to raz aj tak neskončí hysterektómiou. Všetko Vám však hovorím iba v teoretickej rovine.

  • Menštruácia a výtoky

    , Autor:

    Dobrý deň. Chcela by som sa len opýtať. Mám 16 rokov ale menštruáciu už takmer 6 rokov. Je veľmi nepravidelná, je to ešte v poriadku? A ďalšia otázka, keď nemám menštruáciu mám celý "voľný" čas výroky, bez prestávky. Niekedy aj žlto zelený, niekedy priesvitný, biely, mení sa to každý deň. Mala by som zájsť ku gunekológovi? Ďakujem veľmi pekne. Prajem pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, menštruácia môže byť nepravidelná aj vo vyššom veku. Výtoky sú pomerne bežné. Žltozelený výtok nemá byť, to si odsledujte. Priesvitný, či belavý výtok je v poriadku. Odsledujte si to. Ak ste ešte nemali pohlavný styk, vyšetrenie u gynekológa je obmedzené. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte obvodného gynekológa.